Michael Fassbender’s oorspronkelijke droom

Nu te zien in David Fincher’s Netflix-film The Killer, maar Michael Fassbender’s grote liefde is dit: autoracen.

Een paar jaar terug besloot acteur Michael Fassbender (46) een stap terug te doen voor wat betreft het acteren en over te stappen naar zijn echte grote liefde: autoracen.

Inmiddels heeft hij een deelname aan de 24 Uur van Le Mans achter de rug, samen met meerdere langeafstandsraces in samenwerking met Porsche Motorsport.

Het werd allemaal gedocumenteerd in de Michael Fassbender: Road To Le Mans YouTube-serie van Porsche. Een serie die een ongelooflijk kijkje achter de schermen van zijn reis bood. Helaas verliep de 2022-editie van de Franse 24-uursrace voor de acteur niet volgens plan.

Porsche brengt het volgende seizoen van de serie op 17 november uit, maar dan in film- in plaats van een serie-vorm. Deze keer documenteert het de voorbereiding van Fassbender en vervolgens de deelname aan de 2023-editie van Le Mans, nadat hij het gevoel had dat hij nog onafgemaakte zaken had.

De volgende release van de populaire YouTube-serie is dus een langere, filmachtige versie van de show die zich richt op het herstel na het verdriet van 2022. De trailer laat Fassbender zien die praat over de zware race van vorig jaar, en hoe hij het gevoel had dat dit zijn enige kans was op verlossing. De acteur die racer is geworden, vraagt zich zelfs af of hij na de gebeurtenissen van 2022 nog wel plezier beleeft aan racen, maar die mentaliteit verandert snel.

Fassbender zegt dat een deel van het racen gaat over ‘falen, jezelf oppakken en dan nog beter falen’. Misschien een verwijzing naar wat uiteindelijk weer een moeilijke race was in 2023 dat eindigde in een crash. In het echte leven bereikten Fassbender en zijn team de geblokte vlag met nog geen vier en een half uur te gaan. Maar zijn Proton Competition Porsche 911 reed aan het einde van de Porsche-bochten achteruit de bandenbarrière in en de Ier liep terminale schade op aan de auto. De crash is te zien op YouTube en hoewel Fassbender de auto terug naar de pits bracht, was deze niet meer te repareren.

De trailer toont enkele hoogtepunten van de 2023-editie van de race. Regen speelde meerdere keren een grote rol. Porsche zelf kende in 2023 überhaupt een zeer moeilijke race op Le Mans, waarbij de drie fabrieksauto’s allemaal vóór de middag uitvielen.

Michael Fassbender: Road to Le Mans – The Film is overmorgen (vanaf 17 november) te zien op Porsche’s YouTube-kanaal. Hieronder zie je een voorproefje.