Michael Jordan’s ’98 shirt kan €5 miljoen opbrengen

Het shirt is één van slechts twee van Jordan’s officieel gedragen NBA Finals-jerseys die ooit op een veiling zijn verschenen.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

Een shirt die Michael Jordan droeg tijdens zijn ‘Last Dance‘-seizoen zal volgende maand worden geveild. Het shirt, dat Jordan droeg tijdens Game 1 van de NBA Finals van 1998, zou op de Sotheby’s veiling maar liefst €3 tot €5 miljoen kunnen opleveren.

Michael Jordan’s 1997-1998 seizoen bij de Chicago Bulls is misschien wel het meest tot de verbeelding sprekende seizoen in de sportgeschiedenis. In ieder geval zul je vast wel eens de Netflix-docu The Last Dance zijn tegengekomen.

Verlies

Basketbalfans kunnen een deel van dat seizoen in huis halen (mits de bankrekening goed gevuld is) door te bieden op het Jordan-shirt en de bijbehorende basketbalkaart.

Hoewel de iconische NBA-finale van 1998 één van de meest memorabele basketbalmomenten aller tijden bevat (wat toevallig gebeurde in de meest bekeken finale aller tijden), werd dit shirt niet dáár gedragen. Om precies te zijn werd dit exemplaar gedragen in game 1 van de finale, waar Jordan maar liefst 45 minuten speelde en 33 punten scoorde. Wel verloren ze van de Utah Jazz, geleid door het duo John Stockton en Karl Malone.

Ongeacht het verlies weet iedere liefhebber met een beetje kennis hoe dit seizoen eindigde. Een standaard tijdens NBA Finals gedragen trui is al zeldzaam genoeg, dus het is gemakkelijk om voor te stellen hoe zeldzaam het is dat een door Michael Jordan gedragen shirt publiekelijk wordt verkocht.

Smithsonian

De zesvoudig kampioen schonk er één uit de 1996-serie aan het Smithsonian, samen met een gift van $5 miljoen – op dit moment is maar te betwijfelen welke van de twee inmiddels meer waard is. Het bieden start op 6 september via Sotheby’s.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels