Binnenkort naar Amerika? Dit zijn de voordeligste Michelinrestaurants in de States

De prijzen van Michelinmenu’s hoeven niet de pan uit te rijzen.

Zo’n beetje álles is tegenwoordig duurder geworden. Des te meer reden om de grotere luxes in goedkopere edities te ervaren (zonder kwaliteit in te leveren). Dat kan je doen door een tweedehands, vintage horloge te kopen, in plaats van het nieuwste van het nieuwste model. Of je kan het doen door naar een goedkoper Michelinrestaurant te gaan, dat wél van kwaliteit behoeft maar waar de kosten niet uit de pan rijzen.

Het culinaire magazine Chef’s Pencil heeft uitgezocht welke Michelinrestaurants in Amerika het voordeligst zijn. De top 10 beslaat restaurants in Miami, New York, San Francisco, San Diego en Chicago. De ranglijst is gebaseerd op de prijs van het driegangenmenu van het desbetreffende restaurants, dat bij alle tien restaurants onder de 50 dollar ligt. Niet geheel verrassend, alle restaurants in de lijst hebben één Michelin-ster. Hoe meer sterren, des te duurder het menu van een etablissement.

De nummer één op de lijst, Boia De, is gevestigd tussen een wasserette en een medisch centrum in het Buena Vista winkelcentrum in Miami. Chefs Luciana Giangrandi en Alex Meyer bereiden klassieke Italiaanse gerechten met een moderne twist. Voor nog geen 37 dollar geniet je bij Boia De van een driegangenmenu. Twee restaurants beslaan de tweede plaats in de lijst, namelijk Cote Miami en Los Félix (beide in Miami). Bij de restaurants eet je een driegangenmenu voor 38 dollar.

De resterende voordeligste Michelinrestaurants in Amerika zijn als volgt:

  1. Boia De in Miami
  2. Cote Miami in Miami (gedeelde tweede plaats)
  3. Los Félix in Miami (gedeelde tweede plaats)
  4. The Clocktower in New York
  5. Oxalis in New York
  6. Mourad in San Francisco
  7. Casa Enrique in New York
  8. Soichi in San Diego
  9. Al’s Place in San Francisco
  10. North Pond in Chicago