Oscarwinnende regisseur komt terug met Robert Pattinson en Steven Yeun

Mickey 17 wordt de eerste film van regisseur Bong Joon Ho sinds zijn Oscar’s Beste Film Parasite.

Bong Joon-Ho was de Zuid-Koreaanse filmsindustrie al ontstegen met de hitfilm Snowpiercer en de Oscarwinnaar Parasite, maar kan zich met zijn aankomende film Mickey 17 als een gevestigde Hollywoodnaam betitelen. In de nieuwe bioscoopfilm speelt Robert Pattinson de hoofdrol — en in de recent gepubliceerde teaser zien we Pattinson onheilspellend naar zijn publiek kijken.

Mickey 17 is Bong Joon-Ho’s eerste film sinds zijn beroemde Parasite, die in 2020 de Beste Filmprijs bij de Oscars won. Een unicum, want het is de eerste niet-Westerse film die deze gerenommeerde prijs in ontvangst mocht nemen. Ook won de 53-jarige regisseur de Oscar voor Beste Regisseur. Hij wilde met zijn satirische film de kapitalistische, gepolariseerde samenleving in Seoul aan de kaak stellen. In Parasite spelen de Zuid-Koreaanse acteurs Song Kang-ho, Lee Sun-kyun en Cho Yeo-jeong de hoofdrol.

Naast The Batman-acteur Robert Pattinson heeft Bong Joon-Ho een notabele sterrencast uitgezocht voor Mickey 17, die in zijn geheel uit Hollywood stamt. Oscar-nominee Steven Yeun (Minari, The Walking Dead), Naomi Ackie (I Wanna Dance with Somebody), Oscar-nominee Toni Collette (Hereditary) en Oscar-nominee Mark Ruffalo (Avengers) hebben allemaal een rol in Mickey 17.

Mickey 17 is gebaseerd op het boek Mickey7, van de auteur Edward Ashton. Macmillan Publishers, de uitgevers van Mickey7, beschrijven het boek als “The Martion meets Dark Matter, in Ashton’s science fiction thriller wil ‘Expendable’ Mickey7 geen plaatsmaken voor zijn kloon Mickey8.” Het belooft een film te worden met de buitenaardse scènes en de nodige CGI-effecten. En Joon-Ho kennende zal de film zonder twijfel een maatschappijkritische ondertoon voeren.

Met een releasedatum van — schrik niet — 29 maart 2024 (dat is nog eens iets om naar uit te kijken), wil Bong Joon-Ho onbetwist ook met Mickey 17 meedoen aan de Oscars.

Meer nieuwe trailers? Zie: Oud Hollywood herleeft in nieuwe Babylon-trailer