Minimalistisch & Mindful communiceren kan met deze Zwitserse gadget

Het perfecte medicijn tegen je schermverslaving?

Genoeg van al die smartphones en verlang je terug naar een simpelere tijd? Dan is de nieuwste Punkt-telefoon misschien wel iets voor je. Het Zwitserse technologiebedrijf schakelde de Britse ontwerper Jasper Morrison in en komt met de MP02.

Volgens Morrison is het de bedoeling om het extreme gebruik van technologie wat terug te dringen en het allemaal wat simpeler te maken zodat je ‘oog hebt voor andere dingen behalve een scherm’.

De functionaliteiten zijn schaars, maar voldoende. Het design is wat anders sinds de MP01, maar nog steeds minimalistisch en extreem clean. Met grote monochrome knoppen en een zwarte zachte kunststof achterkant.

Verder heb je 4G, Bluetooth, bellen, sms’en, een kalender, klok en een wat groter display en toetsenbord. De batterij is goed voor ruim vier uur telefoneren en een stand-by tijd van bijna twee weken. Je wordt er bijna nostalgisch van!

Met deze nieuwe versie gebruik je de internet-verbinding vooral als hotspot voor een tablet als je toch echt even online moet. De telefoon kost tussen de €255 en €299.