Overal een goed espresso shot in je achterzak

Kleiner dan de gemiddelde smartphone en ontworpen voor het perfecte brouwsel.

Wacaco werd groot met de Picopresso, ’s werelds kleinste espressomachine met het formaat van een koffiekopje. Met de draagbare espressomachine kun je echt goede koffie maken, waar je ook bent.

Je kunt met dit apparaat een ongelooflijk fijne maling gebruiken, die serieus romige shots produceert. Voor de koffienerds: het heeft een extractiecapaciteit die vergelijkbaar is met een espressomachine met hendel.

De gadget is gemaakt door Wacaco, een startup uit Hong Kong, eerder brachten ze al de Nanopresso (2017) en de Minipresso (2014). De originele Minipresso was de eerste in zijn soort en herdefinieerde de categorie draagbare espressomachines.

Nu is er de Minipresso GR2. In tegenstelling tot zijn voorgangers is deze met slechts 4,92″ kleiner (korter dan een gemiddelde smartphone) en superlicht met slechts 285 gram. Meer voor de ‘outdoors’. Ondanks dat hij compact is, moet de espresso nog net zo goed zijn.

Door het ontwerp kun je met de mand kiezen tussen gewone of sterke koffie. Bovendien houdt de Minipresso GR2 het warme water warm dankzij het dubbelwandige ontwerp, maar blijft het oppervlak koel aanvoelen. Hij gebruikt geen elektriciteit of batterij, maar is een handaangedreven pomp die tot 8 bar druk genereert voor het perfecte brouwsel. Handig is dat ‘ie ook compleet uit elkaar kan worden gehaald, zodat de verschillende onderdelen zichtbaar zijn voor eenvoudig gebruik en reiniging.

De GR2 werkt als volgt. Door de pomp te gebruiken wordt de druk opgebouwd om espresso te zetten, terwijl de meegeleverde deksel dienst doet als espressokopje. Het brouwproces duurt iets minder dan een minuut. Naast efficiënt en compact is de Minipresso GR2 ook duurzaam gemaakt. De buitenste schil is gemaakt van een nieuw tarwecomposietpolymeer, in tegenstelling tot traditionele petrochemische kunststoffen.

Naast de Minipresso heb je dus kokend water, koffiebonen en een handmolen nodig. Plus een dosis geduld, want oefening heeft ‘ie nodig. Maar dat is een bekend gegeven als je ooit zelf een espresso hebt gemaakt zonder hulpmiddelen. Een meditatief proces dat net zo verslavend kan zijn als de cafeïneshots die het produceert. Hier bekijk je de Minipresso GR2 voor €57,90 Bestel hier de Picopresso, hij kost €149.

Alle producten zijn onafhankelijk geselecteerd door onze redactie. Als je iets koopt, zou het kunnen dat we een commissie ontvangen.