Guy Ritchie terug in vorm?

Henry Cavill jaagt op Nazi’s in ‘The Ministry of Ungentlemanly Warfare’.

Henry Cavills spionagefilm Argylle is vanaf morgen (1 februari) in de bioscopen te zien, maar de trailer voor zijn volgende is er al. De Superman-ster wordt herenigd met regisseur Guy Richie, bijna tien jaar na het stijlvolle, maar helaas geflopte The Man From U.N.C.L.E.

De 40-jarige acteur (die nog altijd bij de bookies meedoet voor de nieuwe 007) heeft misschien verloren van Daniel Craig voor Casino Royale, maar net als Argylle heeft The Ministry of Ungentlemanly Warfare ook een James Bond-connectie.

De film is gebaseerd op onlangs vrijgegeven dossiers van het Britse Ministerie van Oorlog en het gelijknamige boek van Damien Lewis. Geïnspireerd door waargebeurde gebeurtenissen dus.

Het vertelt het verhaal van de allereerste special forces-eenheid die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd opgericht door de Britse premier Winston Churchill en een kleine groep militairen, waaronder toekomstig James Bond-auteur Ian Fleming.

De makers: “De uiterst geheime gevechtseenheid, bestaande uit een bende schurken en buitenbeentjes, gaat op een gewaagde missie tegen de nazi’s, waarbij gebruik wordt gemaakt van volledig onconventionele en uiterst ‘onvriendelijke’ vechttechnieken.

Lees ook: Bond-schrijver Ian Fleming koos voor deze Rolex

Die onconventionele en ‘onvriendelijke’ vechttechnieken van het clandestiene team hielpen de loop van de oorlog te veranderen en hieruit zijn de moderne Black Ops-eenheden gevormd. En het lijkt ook de basis te hebben gelegd voor Flemings creatie van 007. En daarbij, het is weer een ongegeneerd W.O. II vehikel á la The Dirty Dozen.

Naast Cavill zien we ook Eiza González (Baby Driver), Alan Ritchson (Reacher), Alex Pettyfer (Magic Mike), Henry Golding (Crazy Rich Asians) en Cary Elwes (Stranger Things). Een Nederlandse release is op dit moment nog niet bekend, maar verwacht ‘m in de lente.