Tom Cruise heeft een doodswens… wederom

Cruise zet z’n leven keer op keer op het spel in de nieuwe ‘Mission: Impossible Dead Reckoning’ trailer.

Eén van de kroonjuwelen van Paramount Pictures is de Mission: Impossible-franchise. Sinds het eerste deel uit 1996 hebben de films wereldwijd meer dan $3,5 miljard opgebracht.

Maar als we de geruchtenmolens mogen geloven, zou Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, misschien wel de voorlaatste film van de franchise kunnen zijn, Part Two is op dit moment nog in productie.

Lees ook: Dit 'vergeten' horloge draagt Tom Cruise in de nieuwe Top Gun

Voor de Mission-beginneling zullen de baanbrekende actiescènes in deze nieuwe trailer hieronder overtuigen. Van een met adrenaline geïnjecteerde auto-achtervolging in Rome, een treinsequentie zonder zwaartekracht en natuurlijk Tom Cruise die van vrijwel alles springt. Maar doorgewinterde fans hebben een aantal belangrijke aanwijzingen opgepikt die deze film koppelen aan de allereerste Mission: Impossible-film uit 1996.

Nadat Tom Cruise afgelopen zomer eigenhandig de bioscopen redde met Top Gun: Maverick, lijkt hij het succes deze zomer opnieuw te willen opzoeken. En waarom niet? De bijna drie decennia durende filmreeks heeft inmiddels een indrukwekkende stamboom. Het originele team van Cruise, Ving Rhames, Simon Pegg en Rebecca Ferguson wordt vergezeld door Vanessa Kirby (uit de vorige, Fallout), Henry Czerny (uit de allereerste film) en nieuwkomer Hayley Atwell.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One draait vanaf 13 juli in de bioscoop.