Waarom je je mobieltje op dezelfde plek moet opladen

Een accubrand komt vaker voor dan je denkt en dat kan vreselijke gevolgen hebben.

De moeilijkheid bij een accubrand is dat die nogal snel om zich heen kan slaan. Dat maakt ze niet alleen vaak moeilijk blusbaar, maar er komen bij zulke branden ook veel schadelijke stoffen vrij.

Vat jouw telefoon vlam, of een ander apparaat met een accu, dan kan het snel escaleren. En ongelooflijk maar waar: Gemiddeld zijn er in een woning met kinderen meer dan honderd (!) items met een batterij of een accu.

Gouden adviezen:

  • Kies voor het opladen van je telefoon een vaste plek zo dicht mogelijk bij een rookmelder Als er brand uitbreekt, dan weet je het ten minste op tijd.
  • Leg het apparaat tijdens het opladen op een ondergrond die niet snel vlam vat. En gebruik – als het mogelijk is – alleen de originele oplader van je telefoon of apparaat.
  • Just to be sure: Haal de stekker uit het stopcontact als de accu vol is. En laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten.

Na al deze tips voor het voorkomen van rampspoed hier en hier prettige muziekjes over de geneugten van bellen, want, zeg nou zelf, wat is er mooier dan contact dan je medemens? By the way, heb je je moeder deze week al gebeld om te vragen hoe het met haar is?