De nieuwe luxe geuren van Moncler

Moncler biedt meer dan de uiterst gewilde donsjacks en sneakers: ook de geuren zijn in trek…

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg

Het zijn met name de donsjassen, zie hieronder, waarmee luxemerk Moncler naam heeft gemaakt. Kenmerkend voor Moncler, afkomstig uit Grenoble in de Franse Alpen, is dat ze het leven in de bergen koppelen aan het bestaan in de grote stad. En dat op zijn fraaist, comfortabelst en meest luxe. Overigens al meer dan zeventig jaar. Het bedrijf werkt ook geregeld samen met grote (mode-)namen bij het ontwikkelen van capsule collecties. Hier lees je er meer over.

Geurgarderobe

Maar het bedrijf is ook op parfumgebied actief. En met veel succes. In 2021 presenteerde Moncler de eerste geurencollectie: Moncler pour Femme en Moncler pour Homme. Deze laatste won in Nederland de Dutch Beauty Award voor beste mannengeur van dat jaar, zoals je hier kunt lezen. In 2023 werd Les Sommets Moncler toegevoegd en nu is er het geurenduo Moncler Sunrise Pour Homme en Moncler Sunrise Pour Femme. Inmiddels is er dus een behoorlijke geurgarderobe opgebouwd.

Zonsopkomst

Niet verwonderlijk gezien de link met de Franse Alpen: hout is een favoriet ingrediënt van Moncler. Het is dan ook in beide geuren prominent aanwezig. Sfeer: het begin van de dag met een bergwand in de verte.

Moncler Sunrise pour Homme bevat diverse houtsoorten, maar ook suèdenoten, bergamot, limoen en bessen. Ook vetiver en patchouli zijn in de geur verwerkt. Het resultaat is een comfortabele, krachtige maar warme geur met behoorlijk wat pit. Hij is gemaakt door de parfumeurs Jordi Fernandez en Antoine Maisondieu. Een flacon van 60 ml. kost €80.

In Moncler Sunrise pour Femme wordt hout gecombineerd met bloemen en frisse peer.

De flacon

De fles is gebaseerd op de legendarische Borraccia-waterfles en is uiteraard voorzien van het Moncler-logo. De ribbels op de flacon en de dop verwijzen naar de legendarische donsjacks van Moncler. De finish is in metallic.

De Moncler-stijl

Moncler is in 1952 in het Franse Grenoble opgericht. Het hoofdkantoor is inmiddels in Italië gevestigd. Moncler staat bekend om stijlvolle, sportieve kledingstukken die bestand zijn tegen de elementen in een moderne, luxe en grootstedelijke vormgeving.

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg