De 7 mooiste privé-eilanden voor deze zomer

Even weg van alles, maar ben je het delen van dat hagelwitte strand met een villa 500 meter verderop echt ontgroeid? ModMod zocht naar de 7 meest indrukwekkende privé-eilanden die deze zomer te huur zijn.

Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg
Reizen
ulyssia superjacht
Dit is ’s werelds grootste superjacht
Door Arno Kantelberg

7. Little Peter Oasis

Locatie: Hopkins, Belize - Prijs: €1.215 per nacht (max 4 personen, minimum 4 nachten)

Waarom – Een onderkomen zo’n 12 kilometer voor de kust van Hopkins, Belize. Met twee slaapkamers en twee badkamers is er genoeg privacy. Het huis op het eiland is gebouwd op palen en de veranda rondom geeft de vakantieganger 360-graden zicht op de oceaan. Hoogtepunt is de negen meter diepe privé-lagune. Perfect voor snorkelen of een rondje paddleboarding. Voor wie meer wil zien dan blauw zijn er nabijgelegen Maya-ruïnes en het op een-na-grootste koraalrif ter wereld.

6. Gladden Island

Locatie: Gladden, Belize Barrier Reef - Prijs: €2.390-€2.870 per nacht (max 4 personen, minimum 4 nachten)

Waarom – Enkel een villa van zo’n 280 vierkante meter staat op Gladden Island, voor de kust van Belize. Geen gênante situaties met opeens verschijnend personeel want de ‘privacy meter’ laat zien of er iemand anders op het eilandje is. Heb je ze nodig, dan zijn ze met één knop minuten verwijderd op het naburige eilandje; vanzelfsprekend is er een kapitein met boot op afroep beschikbaar voor de beste duikspots ter wereld.

5. Little Harvest Caye

Locatie: Placencia, Belize - Prijs: €17.000 per week (max 14 personen, minimum 1 week)

Waarom – Weinig beschutting en een bescheiden eilandje van slechts 6.000 vierkante meter, maar meerdere bungalows zorgen voor genoeg privacy van elke gast. Een goede opstap voor als je niet direct het ‘alleen op de wereld’-gevoel wil hebben, want het vaste land is binnen vijf minuten bereikbaar per boot. En voor de gasten met een groen hart, het eiland krijgt zijn stroom volledig via zonnepanelen. Bewolkte dagen worden opgevangen door één bepaalde kamer op het eiland die volledig is gereserveerd voor batterijen – en het eiland dus volledig off the grid maakt.

4. Dolphin Island

Locatie: Fiji - Prijs: €7.160 per nacht (max 8 personen)

Waarom – Onderdeel van Huka Retreats van de Nederlandse zakenman Alex van Heeren. Hij heeft lodges in Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland en voegt dit eiland toe aan zijn portefeuille. Het eiland van ruim 50.000 vierkante meter is bereikbaar per privéboot. De verrassing zit bij de aankomst, omdat het extreem dichtbegroeide eiland de vier beach chic hutten van de Nieuw-Zeelandse designer Virginia Fisher lang aan het oog onttrekt. Hetzelfde natuurlijke gordijn garandeert volledige privacy, waarvan onder meer in de ruime openlucht slaapkamer kan worden genoten.

3. Voavah by Four Seasons

Locatie: Voavah, Malediven - Prijs: €37.600 per nacht (max 22 personen)

Waarom – Het eerste privé-eiland dat wordt gerund door de Four Seasons hotelgroep. Naast de voor dit soort oorden bekende zaken als een staf van 28, 24-uurs bewaking, ruime suites en een hele haven aan aquatische speeltjes om het Baa Atoll te verkennen, staat een optreden van het Mariinsky Ballet uit St. Petersburg als optie in de map die de bezoeker in zijn verblijft vindt. Gelukkig is het eiland bereikbaar per watervliegtuig, zodat de ballerina’s niet het risico lopen zeeziek aan te komen.

2. Tagomago

Locatie: Tagomago, De Balearen - Prijs: €105.000 per week (max 10 personen, minimum 1 week)

Waarom – Omdat Rolling Stones-gitarist Ronnie Wood, Justin Bieber, Cristiano Ronaldo en Leonardo DiCaprio je al voor gingen. Op het eiland van 600.000 vierkante meter staat een luxe villa met 5 slaapkamers, 5 badkamers, een stoombad, jacuzzi en een zwembad van 17×8 meter. Het terras biedt uitzicht op Ibiza, maar het is de vraag wie dat feesteiland nog wil zien als je op Tagomago zit. Een betere optie is om er meteen voor €70.000 per week een ruim 30 meter lang jacht bij te huren; bijvoorbeeld om S’Espalmador te bezoeken. Dit buureiland werd onlangs voor zo’n 18 miljoen euro gekocht door drie broers uit de Antwerpse rederijfamilie Cigrang, en ook bij eilanden geldt: beter een goede buur dan een verre vriend.

1. The Brando

Locatie: Tetiaroa, Frans Polynesië - Prijs: €147.600 per nacht (max 80 personen, minimum 2 nachten) 

Waarom –  Het is niet aan te raden voor wat ‘rust’ om het volledig toegelaten aantal personen mee te nemen. Maar mogelijk is het zeker voor een prijs van €102,50 per minuut. Acteur Marlon Brando kwam het eiland begin jaren ’60 tegen toen hij locaties aan het scouten was voor de klassieker Mutiny on the Bounty. Hij kocht het in ’66 en bracht er 25 jaar lang veel tijd door met zijn familie en vrienden. Goed te begrijpen, want de atol bestaat uit ongeveer 12 kleine eilandjes omringd door een lagune van 8 kilometer dat zo zilverig blauw is, dat het zichtbaar is vanuit de ruimte. In 2014 is het toevluchtsoord opnieuw geopend, met een optie om de villa’s ook los te huren als er geen sjeik in de buurt is. Voormalig president Obama deed dit begin 2017 om er te schrijven aan zijn memoires. Kosten: €10.800 per nacht, maar dat was gelukkig goed op te brengen uit het ruime voorschot dat hij reeds op de rekening had kunnen bijschrijven.

Fotografie: The Brando, Tagomago Island, Dolphin Island, Voavah Four Seasons, Little Harvest Caye, Gladden Island, Little Peter Oasis

Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg
Reizen
ulyssia superjacht
Dit is ’s werelds grootste superjacht
Door Arno Kantelberg