Waarom Marvel’s Moon Knight je aandacht wél verdient

Zelfs als je een aversie hebt tegen de schreeuwerige Marvel-epics, vragen we je om deze een kans te geven.

Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg

Met de nieuwe serie Moon Knight betreden weer twee serieuze acteurs het Marvel Cinematic Universe. Oscar Isaac en Ethan Hawke leiden Marvel’s volgende stap in entertainment-dominantie met de nieuwe Disney+ serie.

Marvel brak al records in de bioscoop met de Avengers- en losse Marvel-epics, maar het lijkt erop dat ze hetzelfde willen doen op tv met de hulp van Disney. Nadat WandaVision, Loki, The Falcon and Winter Soldier en Hawkeye allemaal zijn uitgebracht op het Disney+ streamingplatform, laat Marvel nu de eerste beelden zien van de volgende uitbreiding in de vorm van Moon Knight met Oscar Isaac die nu schittert in The Card Counter. Tegenover hem staat viervoudig Oscar-genomineerde Ethan Hawke. Dat belooft veel goeds.

Wat kunnen we verwachten?

Volgens kenners zal Hawke de hoofdschurk in de serie spelen. Niet, zoals men dacht, aartsvijand Bushman, maar de meer obscure Arthur Harrow, leider van een sekte die speelt met de gedachte van Isaac. Volgens Hawke gebaseerd op de sekteleider David Koresh.

De eerste trailer en daaropvolgende Superbowl-spot laten duidelijk zien dat het geen luchtig voer is zoals Loki en Hawkeye. De toon is dramatischer en Oscar Isaac lijkt een complex en ietwat depressief personage te spelen die lijdt aan een slaapstoornis, waardoor hij de realiteit uit het oog verliest en verward raakt door zijn dromen. Moon Knight zal duidelijk gaan over de oorsprong van de held. Zo zien we we het moment waarop Isaac verandert in zijn alter ego: een mummie-achtige superheld met speciale krachten.

De tweede trailer toont Oscar Isaac die met zijn innerlijke stemmen worstelt om erachter te komen wie hij werkelijk is en de identiteit van het mysterieuze personage van Ethan Hawke, dat interesse in hem toont.

Waar gaat Moon Knight over?

Het is je vergeven, wij hadden ook geen idee waar ‘ie vandaan kwam of waarom dit ons ineens iets zou moeten schelen. Het stripfiguur Moon Knight (vaak gezien als Marvel’s antwoord op Batman) is gemaakt door Doug Moench en Don Perlin en verscheen voor het eerst in Werewolf by Night uit 1975. Sindsdien is hij verschenen naast de Avengers, Secret Avengers en de X-Men, inclusief She-Hulk (die ook een serie gaat krijgen).

Dus als Marvel het niet opeens over een andere boeg gooit, moet de serie draaien om Marc Spector, een voormalige bokser die een marinier en huurling werd. Na een aanvaring met Egyptische goden, zoals dat gaat, krijgt Spector een tweede kans door de avatar van een god op aarde te worden. Combineer dat met zijn militaire achtergrond en je hebt een zeer krachtige nieuwe held.

De moeite waard?

Moon Knight heeft de acteurs, regie-stamboom en bronmateriaal om een ​​grote hit te worden. Zo is een deel geregisseerd door Mohamed Diab, een bekroonde Egyptische scenarioschrijver en regisseur die ongetwijfeld recht zal doen aan de rijke mythologie achter het verhaal. Naast de crew die afkomstig van onafhankelijke films en de hoofdrolspelers, kleeft er een stevige indie vibe om het project.

Dergelijk acteertalent betekent dat de producers van Marvel waarschijnlijk niet alleen naar een Disney+ serie kijken. De serie is hoogstwaarschijnlijk een introductie voor meer Moon Knight in de Marvel bioscoopfilms. Zo zijn er geruchten dat we Isaac zien in onder meer Guardians of the Galaxy 3 en Thor: Love and Thunder. De zesdelige serie Moon Knight staat vanaf 30 maart op Disney+ met een wekelijkse aflevering.

Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg