Zelfs de Swatch Store is niet meer veilig

Horlogedieven graaiden gisterochtend de MoonSwatch-koffer uit de etalage in de Amsterdamse Kalverstraat.

De MoonSwatch, een samenwerking tussen Swatch en Omega, is geïnspireerd op de legendarische Speedmaster van Omega, het beroemde ‘maanhorloge’. Met deze Speedmaster trokken de eerste NASA-astronauten richting de maan.

Beide horlogemerken maken onderdeel uit van de in Zwitserland gevestigde Swatch Group, maar daar houdt de overeenkomst op. Omega staat bekend om zijn complexe automatische uurwerken; Swatch om zijn populaire en vrolijke quartz-horloges.

Afgelopen maart werd de MoonSwatch onder grote belangstelling geïntroduceerd: elf modellen in verschillende kleuren, allemaal vernoemd naar een hemellichaam. Wereldwijd stonden er lange rijen voor de Swatch-winkels, ook in Rotterdam en Amsterdam (het horloge is niet online te bestellen).

Volgens Omega-CEO Raynald Aeschlimann was de MoonSwatch een “eerbetoon aan de redders van onze industrie”, waarmee hij Swatch bedoelt, de digitale gigant die in de vorige eeuw de haute horlogerie van een gewisse dood redde.

De MoonSwatch heeft het uiterlijk van de Omega Speedmaster, maar dan gemaakt van Bioceramic, een mix van keramiek en een materiaal op basis van castorolie. Binnenin tikt een Quartz-uurwerk en dat verklaart ook de prijs, een heel betaalbare €260.

De gehele collectie (elf modellen) zit verpakt in een unieke MoonSwatch-koffer, die dus een totale waarde van iets onder de drieduizend euro heeft.

Die koffer was op de vroege maandagochtend, gisteren, de buit waar inbrekers het in de Amsterdamse Kalverstraat op voorzien hadden. Zoals te zien is op onderstaand bewakingsfilmpje kwam er enig geweld aan te pas om de koffer buit te maken.