Swatch en Omega lanceren nieuwe MoonSwatch (met wat extra bling)

Dit is de nieuwe gouden Moonswatch van Swatch en Omega. Alhoewel goud, de secondewijzer dan…

De Omega Speedmaster Moonwatch, gedragen door Buzz Aldrin en Neil Armstrong tijdens de Apollo 11-missie naar de maan in 1969, is zonder twijfel één van de meest iconische horloges ter wereld.

In maart vorig jaar schokte Omega de horologische wereld toen het debuteerde met de Omega x Swatch Moonswatch-collectie. Een Speedmaster Moonwatch-eerbetoon met een bio-keramische kast en een zeer toegankelijke prijs (€260).

Zonder twijfel de meest gehypte horloge-uitgave van het jaar, al kun je er steeds makkelijker één krijgen als je niet te kieskeurig bent voor wat betreft de kleur. Sinds vandaag is er een nieuwe toevoeging aan de collectie met de Mission To Moonshine Bioceramic MoonSwatch.

Lees ook: Daniel Craig's nieuwste horloge kost je maar €260

Volle Maan

De Zwitserse horlogefabrikanten onthulden het geheim vanochtend in Tokio. De secondewijzer is gemaakt tijdens de volle maan in februari, schrijft Swatch op Instagram.

Vanaf vanavond wordt het horloge, een remake van het ‘Mission to the Moon’-model, ook exclusief verkocht in Zürich, Milaan en Londen. Ook deze is niet online beschikbaar, zoals Swatch schrijft. Het horloge kost €285, €25 meer dan de reguliere MoonSwatch-modellen.

Moonshine Goud

Maar wat is er nu precies bijzonder aan? Het speciale Mission to the Moon-model heeft een secondewijzer gecoat in Moonshine Gold, een bijzondere goudlegering die geliefd is bij Speedmaster-liefhebbers. Het is in feite een soort goud dat lichter en resistenter is dan geelgoud, gepresenteerd door Omega in 2019.

De rest van de specs zijn gelijk aan de reguliere uitvoering (die nog steeds wordt verkocht, mits je er één te pakken krijgt). De kast van 42mm is gemaakt van grijs bio-keramiek en wordt gecombineerd met een zwarte velcro-band. Net als bij de originele Moonwatch zijn de wijzers en tachymeterschaal wit en lichten de wijzers en uurmarkeringen op, dankzij de Super-LumiNova-behandeling.

Speciale, maar niet gelimiteerde editie

De Omega x Swatch Mission To Moonshine MoonSwatch is vandaag beschikbaar op vier locaties; Paradeplatz in Zürich, Zwitserland. De Tokyo Stock Exchange in Tokio, Japan. De Piazza Affari in Milaan, Italië. En The Royal Exchange in Londen, Engeland.

Niet in de buurt? De speciale (niet gelimiteerde) editie, komt ook naar andere steden bij de volgende volle maan. Je moet het ze nageven bij Swatch, als je zelfs een hype kunt creëren om een secondewijzer…