Geen motivatie? Door deze video vlieg je naar de gym

De zwaarste lift is van de bank komen, alles daarna valt – zeker achteraf gezien – altijd wel mee. Soms kan een motiverende quote genoeg zijn.

Gym motivatie

Op andere momenten heb je meer inspiratie nodig om gemotiveerd te raken. Deze video, waarin je ziet hoe de ongeneeslijke zieke Jared Eye een bizarre lichaamstransformatie doormaakt, hoort tot die categorie.

Jared is namelijk de belichaming van het ‘no excuses’-motto. Hij is geboren met een zeldzame longziekte, waardoor zijn longen nog amper werken. Een cocktail aan medicatie en reguliere behandelingen houden hem in leven. Jared is graatmager, depressief en gestopt met zijn behandelingen als hij krachttraining ontdekt.

Meer kracht, betere gezondheid

Hij besluit naar een old school bodybuild-gym te gaan, waar hij wordt begeleid door een voormalig professioneel bodybuilder. In babystapjes neemt zijn fysiek toe en met die toename ontstaat ook een nieuw doel: als bodybuilder meedoen aan een competitie.

Jared gaat er maximaal voor en weet zelfs een vierde plek op het podium te bemachtigen. En in tegenstelling tot de verwachtingen van de doktoren, is ook zijn gezondheid erop vooruitgegaan.

Waar een wil is…

Betekent dit dat je nooit meer onderuitgezakt op de bank mag blijven zitten als je eigenlijk dat ritje naar de sportschool had moeten maken? Nee, absoluut niet. Het verhaal van Jared herinnert ons er simpelweg aan hoe gezegend we zijn met een goede gezondheid en de mogelijkheden om die gezondheid te koesteren.

Motivatie zal uiteindelijk altijd weer opdrogen, daarom is het creëren van een routine essentieel in het behalen van je doelen. Alles over de kracht van gewoontes, lees je in dit artikel.