Elke man moet hebben: een vulpen

Het horloge is een must als accessoire, maar vlak een goede vulpen niet uit.

Niets is beter dan een goed handgeschreven bedankbriefje in plaats van een vluchtig appje. Ook al is het handschrift niet meer zo belangrijk als het vroeger was. Ooit was het niet ongehoord om een handschrifttest te doen tijdens een sollicitatiegesprek, maar het werpt nog steeds licht op je persoonlijkheid. Schrijf je in hoofdletters? Dan is dat een teken van een zoektocht naar controle.

Is het waar? Zou goed kunnen. Met de komst van sms’jes, e-mails en de rest van digitale communicatie, weet je waarschijnlijk in ieder geval niet eens hoe het handschrift van je vrienden eruitziet. Zonde, want iedere man zou een goede vulpen moeten hebben.

Lees ook: Hoeveel tassen kan/moet een man hebben

Gouden Punt

Wie gebruikt er eigenlijk nog een mooie pen? We horen het je zeggen. Niet ons punt. Een mooie vulpen is puur symbolisch, het is een speciaal cadeau en voelt als iets bijzonders, iets dat we bijna allemaal van vroeger kennen en dat een bepaald nostalgisch gevoel met zich meebrengt. Daarnaast gebruikten we vroeger bijna allemaal van die goedkope plastic dingen en zijn we nooit in het bezit geweest van een luxe versie. Kortom, een mooie vulpen is het perfecte cadeau als je niet weet wat je moet vragen of moet kopen. In beide gevallen kom je namelijk over alsof je echt je best hebt gedaan.

Het gewicht en de luxe – meestal gouden – punt van een vulpen straalt een gevoel van luxe uit dat moeilijk in woorden of afbeeldingen te vatten is. Hoewel de kunst van het schrijven in de huidige samenleving niet dezelfde positie heeft, waardoor de pen niet zo vaak wordt gebruikt als voorheen, heeft een elegante pen nog steeds zijn plaats – zowel voor spontane briefjes als voor handtekeningen.

Mooie vulpennen komen in alle soorten, maten en prijzen. Hieronder hebben we er vijf voor je op een rij gezet voor wat inspiratie.

Montblanc Meisterstück Le Grand, €735

Waterman Hémisphère Blue CT, €75

Sonnet Brown Rubber Fountain pen, €209

Parker Duofold Prestige, €610

Caran d’Ache Palladium-coated Ecridor Retro, €198