De Mustang-droom van een Europeaan

Een Fransman met Amerikaanse dromen, inclusief een potente V8.

Toen Steve McQueen San Francisco onveilig maakte in de politiefilm Bullitt was de Mustang al mateloos populair. Toen de film eenmaal draaide werd de auto een cultureel icoon. De Franse Jacques Jenn had al van jongs af aan een Amerikaanse droom: het hebben van zo’n Mustang. Dat is hem gelukt, en hoe.

Ook al groeide hij op met meer Citroëns dan Fords op de weg, Jacques wilde per se een muscle car. Geen reusachtige Buick of Cadillac, maar een ronkende V8. Een aantal jaar geleden was hij op zoek naar een nieuwe toevoeging aan zijn collectie, één die hij kon opknappen. Met weinig succes, maar toen kwam een vriend aan met een ’68 Ford Mustang GT Fastback. Precies dezelfde auto die McQueen reed in Bullitt.

Expat Muscle

Uiteindelijk kocht Jacques ‘m in Chicago, verscheepte ‘m naar Frankrijk – Straatsburg om precies te zijn – en werkte er twee volle dagen per week aan gedurende twee jaar. Het resultaat zie je hieronder in de video van Petrolicious.

Een paar dagen nadat de auto klaar was, stapte Jacques in de Mustang om met de vrouw te trouwen die ‘m al sinds het begin van dit project steunde. Als dat geen zoetsappige uitkomst van de Amerikaanse droom is… Check de video en voor de cynici: als het allemaal te klef wordt, geniet dan maar gewoon van de brute V8.