Hier moet je zijn tijdens Art Week Amsterdam

Een week lang staat in de hoofdstad hedendaagse, beeldende kunst centraal. Dit zijn de must-sees.

Entertainment
1990: Dutch writer and artist Jan Cremer and friend (Photo by BSR Agency/Gentle Look via Getty Images)
Nooit meer de flipstand
Door Arno Kantelberg
Entertainment
De meest bijzondere samples in de muziek – Deel 1...
Door Redactie

Amsterdam staat van 29 mei tot 2 juni 2024 weer in het teken van hedendaagse, beeldende kunst. Het is inmiddels alweer de 12e editie van Amsterdam Art Week.

Wil je ook wel eens met eigen ogen zien wat de laatste stand van zaken is in de wereld van moderne beeldende kunst? Hieronder zetten we een aantal highlights op een rij. Het hele programma vind je hier.

Feestje in Noord

One Year Anniversary – Studio Slijper

Bij de creatieve vrijhaven aan de Slijperweg moet iedereen zich welkom voelen om kunst te maken en te exposeren. Oprichters Melanie Hillebrandt (36) en Vincent Vink (27) doen er alles aan om het rauwe en creatieve karakter van Amsterdam-Noord te behouden en iets terug te geven aan de stad. Dit jaar bestaat Studio Slijper 1 jaar en dat wordt gevierd. Wat kun je verwachten? Foto-exposities, kunstinstallaties, flash-tatoeages, live graffiti, muziek van bevriende DJ’s en meer! Vier het 1-jarig bestaan mee op vrijdag 31 mei bij Studio Slijper (Slijperweg 6). Aanmelden kan hier.

Verhalen vertellen

Expositie Telling Stories – Anne Stooker

Anne Stooker levert in de expositie Telling Stories op haar manier een bijdrage aan het bespreekbaar maken van gemeden onderwerpen. Het samenvatten van een complex verhaal in een ogenschijnlijk eenvoudig aquarel is waar Anne’s werk om bekendstaat. Dit keer vertelt ze met haar illustraties bijzondere verhalen van opiniemakers als Nicole Huisman, Joost Swinkels en Vera van Zelm. De expositie is van 23 mei tot 5 juni te zien bij SPOTLIGHT van Factor IJ (Pampuslaan 11).

Pure pret!

Frankey’s Wildhouse

Kermisterreinen en pretparken zijn meestal een vlaggenschip van de verbeelding. Zodra je een kaartje koopt en je de eerste stap zet, kom je binnen in de gekste dromen van zijn bedenker. En dat is waarom Frankey grote plannen heeft om op een dag zijn eigen ​​pretpark te bouwen. Het liefst in de ruimte. In Frankey’s Wildhouse krijg je een eerste voorproefje van deze fantastische droom (25 mei – 29 juni, KNSM-Laan 301).

Entertainment
1990: Dutch writer and artist Jan Cremer and friend (Photo by BSR Agency/Gentle Look via Getty Images)
Nooit meer de flipstand
Door Arno Kantelberg
Entertainment
De meest bijzondere samples in de muziek – Deel 1...
Door Redactie