Haal de natuur naar je badkamer

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol, ook in verzorgende producten. Tot aan de houder van je scheermesje aan toe.

Green, clean, sustainable: een blik in je toilettas en je ziet dat milieubewustzijn ook in de mannenverzorging is doorgedrongen. Een goede zaak uiteraard.

Bamboe

En soms pakt dat ook nog eens bijzonder fraai uit. Het Engelse Bulldog, dat je kent van de no nonsense scheer- en huidverzorgende producten, introduceerde onlangs een scheerapparaat waarvan het handvat uit waterbestendige bamboe is gemaakt. Dat is niet alleen aanmerkelijk milieuvriendelijker dan één uit plastic, de Original Bamboo Razor oogt ook een stuk beter.

De scheerkop zelf is voorzien van een precisietrimmer met vijf gehard stalen mesjes. Ook is er een strip met aloe vera om de huid van een beschermend laagje te voorzien. Het scheermes heeft een draaibare kop, waardoor je moeiteloos de contouren van het gezicht kunt volgen.

Je draait de scheerkop in het bamboe, zet die vast met de vergrendelingsschroef en klaar. Kost je net geen veertien euro.

Voorlopig alleen online verkrijgbaar: en wel hier.

Scandi-stijl

Ook Wilkinson laat van zich horen. Aan de Hydro collectie is de Hydro 5 Wood toegevoegd. Dat is een scheersysteem met een hoge kwaliteit beukenhouten handvat van duurzaam gekweekte bomen.

Het geheel ziet er lekker Scandinavisch uit – een aanwinst voor de badkamer. En dat voor nog geen twaalf euro. De scheerkop blijft hetzelfde comfort bieden, dus vijf mesjes en een reservoir met hydraterende gel.  

De houten houder past in het streven van Wilkinson naar ‘groenere’ producten. Zo is er ook de Xtreme 3 EcoGreen met een handgreep gemaakt van 95 procent gerecycled plastic en die in zijn geheel recyclebaar is.

Bovendien zijn de verpakkingen gemaakt van meer dan 90 procent gerecycled en recyclebaar papier. In 2021 verkoos het merk al om zijn Hydro-scheerapparaten te verpakken in plasticvrije dozen.