Glitz & Tragedie – Ana de Armas overtuigt in eerste trailer Netflix’ Blonde

“Door iedereen bekeken. Door niemand gezien,” Ana de Armas speelt Marilyn Monroe in het biografische, maar wel fictieve Blonde.

Entertainment
Creatief met stofzuigen
Door Redactie
Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg

Marilyn Monroe is één van de beroemdste gezichten van Hollywood, maar de nieuwe film Blonde brengt de persoon onder al die glamour in beeld. Die in 1962 al overleed op 36-jarige leeftijd. De eerste volledige trailer voor de film, met Ana de Armas als Marilyn, debuteerde eindelijk. En is vanaf 28 september op Netflix te zien.

De film van Andrew Dominik (Killing Them Softly, The Assassionation of Jesse James) laat de beproevingen zien van de ster die worstelt met haar persona op het scherm en hoe dit in strijd is met haar onrustige ‘echte’ leven.

DiMaggio

“Hoe ben je begonnen… in films?” vraagt ​​het personage van Bobby Cannavale aan Marilyn. “Ik denk dat ik werd ontdekt,” antwoordt ze. “Ik weet dat je er aan moet wennen, maar ik kan het gewoon niet.”

Volgens IMDB speelt Cannavale ‘The Ex-Athlete’; In het echte leven was Monroe getrouwd met honkballegende Joe DiMaggio.

Ze voegt eraan toe: “Ik heb Marilyn Monroe, Marilyn Monroe, Marilyn Monroe gespeeld. Ik kan het niet aan om nog een scène met Marilyn Monroe te doen. Marilyn bestaat niet. Als ik uit mijn kleedkamer kom, ben ik Norma Jean”, protesteert ze, verwijzend naar haar echte naam.

Paparazzi

De trailer plaatst het glamoureuze leven van de ster naast een privéleven dat in puin ligt: ​​Monroe had te maken met enorm veel paparazzi, leed aan een psychische aandoening en de naweeën van een gewelddadige jeugd.

De trailer laat Marilyn zien die zich haar leven herinnert net voordat ze het podium op gaat voor een groot optreden. We krijgen flitsen van enkele van de beroemdste en meest iconische momenten en foto’s van Monroe.

Realiteit vs. Fictie

Wat vooral opvalt aan de film van Netflix, is dat het een bewerking is van een Joyce Carol Oates-roman met dezelfde naam. Het wordt dus geen standaard hervertelling van het leven van Monroe. Met andere woorden, het is een vaak gefictionaliseerd verslag van het leven van Norma Jean, met tal van waargebeurde details en details die alleen als geruchten voorkwamen.

Naast De Armas zien we in de film ook Adrien Brody, Scoot McNairy, Julianne Nicholson en Bobby Cannavale.

Entertainment
Creatief met stofzuigen
Door Redactie
Entertainment
typhoon
Wat we kunnen leren van Typhoon
Door Arno Kantelberg