Netflix, nu in je kledingkast

Je kunt naar de populaire streamingdienst kijken, maar dankzij Lacoste kun je het vanaf vandaag ook drágen.

Van oudsher zijn er natuurlijk wel tv-series die je terugvindt op kleding, meestal in de vorm van een logo of een print. Mickey Mouse, Spiderman, zelfs van The A-Team kun je links of rechts wel een T-shirt of hoodie vinden. Maar een kledingcollectie van een gehele tv-zender, dat is daadwerkelijk iets nieuws.

Het Franse – van oorsprong tennis – merk Lacoste brengt vandaag samen met Netflix een zeer uitgebreide collectie op de markt. Op de kleding en de accessoires vinden we de klassieke krokodil terug, maar ook een referentie aan acht populaire Netflix-series: Stranger Things, Bridgerton, Lupin, Sex Education, Money Heist, The Witcher, Shadow & Bone en Elite.

Josh Simon van Netflix zegt: “De samenwerking met Lacoste biedt een unieke kans om de werelden van mode en entertainment te mengen.”

Hoe draag je het Lacoste-poloshirt eigenlijk? En waar komt het merk vandaan?

De collectie omvat de sportswear die we kennen van Lacoste, maar ook meer modische items. Vaste prik op elk kledingstuk is de krokodil, zij het telkens in verwante vermomming. Met een knipoog naar koningin Charlotte draagt de krokodil op de Bridgerton-items een oversized pruik. Bij de Stranger Things-stukken verandert het gezicht van de krokodil in de Demogorgon.

Voor deze twee referenties geldt, net als voor de andere zes krokodillen: je moet de serie kennen om überhaupt te begrijpen waarnaar verwezen wordt, maar origineel zijn ze zeker. In de transformatie van de krokodil en de vrolijkheid van de stukken zie je de Franse ‘stripcultuur’ terug.

Het is een collectie over tv-series, maar dit zijn allesbehalve kledingstukken die je alleen maar tijdens het bingen op de bank kunt dragen. De straten op en de lanen in!

De Lacoste X Netflix-collectie is verkrijgbaar in Lacoste-winkels, maar ook via lacoste.com en de shop van Netflix.