Netflix deelt eerste beelden van Senna miniserie

De grootste Braziliaanse coureur, de ‘Rain Master’ of ‘Mr. Monaco. Netflix vertelt het verhaal van Ayrton Senna.

In deze eerste teaser voor Senna, de zesdelige miniserie die eind 2024 in première gaat op Netflix, zien we een historische overwinning van Formule 1-coureur Ayrton Senna. Inclusief het commentaar van sportcommentator Galvão Bueno tijdens de Braziliaanse Grand Prix van 1991 op Interlagos.

Na een uitdagende race waarin Senna vooral vast zat in de zesde versnelling, won hij voor de eerste keer in zijn geboorteplaats Sao Paulo. Vandaar de emoties die je hieronder ziet. Gemixt met de race zien we beelden van Senna’s leven in de reflectie van zijn iconische geelgroene helm.

Ayrton wordt gespeeld door Gabriel Leone (bekend van Michael Mann’s Ferrari), maar in de beelden zien we ook de belangrijkste personen in zijn leven. Waaronder zijn vriendin Xuxa (Pâmela Tomé), concurrent en coureur Alain Prost (Matt Mella), McLaren-teambaas Ron Dennis (Patrick Kennedy) en Galvão Bueno (Gabriel Louchard).

De serie is gefilmd in Brazilië, Uruguay en het Verenigd Koninkrijk, maar een aantal racescenes zijn ook gefilmd met de tegenwoordig zo populaire LED-schermen als achtergrond. Senna’s nazaten hopen dat het ‘grootste idool uit Brazilië’ wordt geëerd met deze serie en de wereld laat zien hoe belangrijk hij is geweest.

Zus Viviane: “Het is heel bijzonder om te kunnen aankondigen dat wij het verhaal gaan vertellen dat maar weinig mensen van hem weten. De familie Senna zet zich in om van dit project iets totaal unieks en ongekends te maken.”

De serie begint met het ontstaan van de autosportcarrière van de drievoudig Formule 1-kampioen, wanneer hij naar Engeland verhuist om deel te nemen aan de Formule Ford, tot aan zijn tragische ongeval in het Italiaanse Imola, tijdens de Grand Prix van San Marino. Wat uiteindelijk leidde tot veiligheidsverbeteringen in de Formule 1, zoals betere veiligheidsbarrières.

Ayrton Senna was een F1-coureur die in 1988, 1990 en 1991 het Formule 1-wereldkampioenschap won. Hij was actief tussen 1984 en 1994 en won 41 keer. Hij is ook één van de drie Formule 1-coureurs uit Brazilië die wereldkampioen werd. Tot 2006 had Senna het record voor de meeste poleposities en kreeg hij lof voor zijn prestaties bij nat weer. Iets waar we in het slot van de teaser een glimp van zien.