Best of both worlds: New Balance x Stone Island

New Balance en Stone Island have done it again: de merken dropten dé sneakers van het moment.

Het zijn twee van de meest populaire merken die je, overal op straat, tegenkomt. Stone Island en New Balance. Na eerdere samenwerkingen hebben zij de handen weer ineengeslagen voor een hernieuwde collab, zoals dat zo mooi heet. De sneakers zijn sinds deze week verkrijgbaar.

Beide merken werkten al eerder samen. De eerste collab vond al in 2013 plaats. In het decennium erna wisten beide merken elkaar vaker te vinden. Vorig jaar ontwierpen ze een speciale voetbalschoen ter ere van het WK in Qatar.

Na eerder de New Balance-modellen FuelCell C_1 en de 574 Legacy onder handen te hebben genomen, is het nu de beurt aan de 991v2. De Italiaanse esthetiek van Stone Island is voor de nieuwe sneaker gecombineerd met het sportieve uiterlijk van New Balance. Dit heeft geleid tot de nieuwe MADE in UK 991v2, zoals de sneaker voluit heet.

De ‘kleuren’ van de sneaker, voor zover we over kleuren kunnen spreken, zijn een combinatie van zwart, grijs en olijfgroen. Bovenop en rondom is de sneaker gedecoreerd met zwart nubuck-leer. Ook de mooie olijfgroene mesh overlays op de vamp vallen op. Voor de rest dus geen kleurrijk palet of fluorescerend gedoe. Stone Island en New Balance houden het dit keer sober.

De sneaker wordt compleet gemaakt door de comfortabele FuelCell-tussenzool, over de volledige lengte van de schoen. Extra cool zijn de semi-doorschijnende ABZORB SBS-middenzoolpods. Het gebruikelijke gezamenlijke logo is te vinden op de zijkanten. En uiteraard pakt de Stone Island-patch op de tong ook de nodige shine.

De New Balance x Stone Island MADE in UK 991v2 is exclusief verkrijgbaar via de officiële Stone Island-website en geselecteerde Stone Island-winkels en via de New Balance website.

Zin om te shoppen? Hier kun je op zeker terecht voor een goede outfit.