Nicolas Cage spreekt innerlijke kitsch aan als Dracula in ‘Renfield’

Campy horror met Nicolas Cage in optima forma als Dracula.

Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg

De nieuwe trailer voor Nicolas Cage’s Renfield laat meer zien van de moderne herinterpretatie van het verhaal van Dracula en zijn handlanger Renfield.

“Je verdient alleen lijden,” krijst Cage tegen Nicholas Hoult’s Renfield in de nieuwe trailer. De montage laat veel aan de verbeelding over, aangezien er meer scènes te zien zijn van Cage die op de loer ligt in een rood smokingjasje met een bebloede mond. Later in de trailer proberen Renfield en Awkwafina, die een verkeersagent speelt, Dracula te verslaan in een bloedige woordenwisseling.

Tijdens een interview in de Los Angeles Times zei Cage dat zijn rol als Dracula is geïnspireerd door de klassieke uitvoeringen van Bela Lugosi in Dracula uit 1931, Frank Langella’s optreden in de gelijknamige film uit 1979 en Gary Oldman’s rol in Coppola’s Bram Stoker’s Dracula.

Ryan Ridley, bekend van Ghosted en Rick and Morty, schreef het script voor Renfield. Hij baseerde het op een verhaalpitch van de maker van The Walking Dead: Robert Kirkman.

Het is zonder twijfel Nicolas Cage als Dracula die de grootste attractie is voor de horror-komedie, maar zoals de titel van de film aangeeft, is het zijn lakei die in de schijnwerpers staat. Campy? Absoluut, maar Cage als Dracula lijkt een perfect vehikel te zijn voor zijn unieke ‘Cage-heid’.

Hier zien we Nicholas Hoult als ‘lakei’ Renfield, die verantwoordelijk is voor het verkrijgen van buit voor de graaf en het uitvoeren van zijn bevelen. Na enkele eeuwen trouwe dienst is hij echter klaar om te zien wat het leven zonder Dracula te bieden heeft. Als hij er tenminste in slaagt om een einde te maken aan hun toxische relatie. Met behulp van een steungroep, zoals je ziet in de trailer.

Renfield draait vanaf 25 mei in de bioscoop.

Entertainment
De 10 tofste buitenbioscopen van deze zomer
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Levenslessen van Armin van Buuren 
Door Arno Kantelberg