Nicolas Cage spreekt innerlijke kitsch aan als Dracula in ‘Renfield’

Campy horror met Nicolas Cage in optima forma als Dracula.

Entertainment
HBO’s meest disfunctionele familie is terug
Door Jorrit Niels
Entertainment
Living Bill Nighy
Daarom verdient Bill Nighy de Oscar
Door Arno Kantelberg

De eerste trailer voor Renfield teaset een moderne herinterpretatie van het verhaal van Dracula en zijn handlanger Renfield.

Maar het is zonder twijfel Nicolas Cage als Dracula die de grootste attractie is voor de horror-komedie, maar zoals de titel van de film aangeeft, is het zijn lakei die in de schijnwerpers staat. Campy? Absoluut, maar Cage als Dracula lijkt een perfect vehikel te zijn voor zijn unieke ‘Cage-heid’.

Hier zien we Nicholas Hoult als ‘lakei’ Renfield, die verantwoordelijk is voor het verkrijgen van buit voor de graaf en het uitvoeren van zijn bevelen. Na enkele eeuwen trouwe dienst is hij echter klaar om te zien wat het leven zonder Dracula te bieden heeft.

Als hij er tenminste in slaagt om een einde te maken aan hun toxische relatie. Met behulp van een steungroep, zoals je ziet in de trailer. Naast Hoult en Cage zien we ook Awkafina, Ben Schwartz en Adrian Martinez. De film is geregisseerd door The Tomorrow War-regisseur Chris McKay. Naar een script van Ryan Ridley, die heeft geschreven voor series als Rick and Morty en Invincible.

Combineer dit met een origineel idee van The Walking Dead-bedenker Robert Kirkman en je hebt een potentiële cultfilm. Renfield was overigens ook de ondergeschikte van graaf Dracula in de roman van Bram Stoker. Hij zou hem moeten helpen om de vrouw van hoofdpersoon Jonathan Harker in een vampier te veranderen. In ruil daarvoor belooft Dracula hem onsterfelijkheid. In eerdere verfilmingen werd de rol belichaamd door onder meer Klaus Kinski en Tom Waits.

Renfield draait vanaf 6 april in de bioscoop.

Entertainment
HBO’s meest disfunctionele familie is terug
Door Jorrit Niels
Entertainment
Living Bill Nighy
Daarom verdient Bill Nighy de Oscar
Door Arno Kantelberg