Wordt Aaron Taylor-Johnson de nieuwe James Bond?

De 33-jarige Brit wordt nu wel heel vaak genoemd als potentiële Bond.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

No Time To Die zit erop. Daniel craig has left the building. Tijd voor een nieuwe James Bond. Maar welke acteur heeft de ambitie om de rol van de befaamde geheime agent te spelen? Het is niet zomaar een acteerklus, maar een contract van meerdere jaren. Daarnaast sta je als acteur in de schoenen van reuzen, zoals Pierce Brosnan, Roger Moore en Sean Connery. Alhoewel Daniel Craig tot een heuse James Bond is gegroeid en niemand meer aan zijn 007-belichaming twijfelt, werd ook hij in 2005 met argwaan aanschouwd door de James Bond fans. Wie-o-wie durft?

Barbara Broccoli, samen met Michael G Wilson de regisseurs van de Bond-serie, zegt dat de geheime agent nu een meer adaptief figuur is dan vroeger. Dus inderdaad, dat betekent dat James Bond niet per se wit hoeft te zijn. Bond ‘zou Brits moeten zijn’, zei Broccoli in 2021 en ze voegde eraan toe dat ‘Brits elke [etniciteit of ras] kan zijn’. Maar hij kan geen vrouw zijn. ‘We zouden rollen voor vrouwen moeten creëren, in plaats van simpelweg een man in een vrouw te veranderen,’ benadrukt Broccoli, een idee dat Craig bevestigde in promo-interviews voor No Time To Die.

Lange tijd gingen de geruchten dat de Britse Luther-acteur Idris Elba de rol van James Bond op zich zou nemen, maar onderhand is duidelijk dat Elba de rol voor goed heeft afgewezen. ‘Ik denk niet dat de rol van James Bond mijn persoonlijke acteer-doelen bevredigt,’ zei Elba in een aflevering The Shop in 2022.

‘Het zal het land [Engeland] wel bevredigen, dat is duidelijk. Overal waar ik kom zeggen mensen: “Bond”. Ik heb het gevoel dat het op dit moment boven mij uitstijgt.’

Daarnaast hebben de producenten van de recente James Bond-films aangegeven op zoek te zijn naar een acteur van in de 30 en Elba valt daar met zijn 51-jarige leeftijd toch echt buiten.

De nieuwste geruchten voor de vervanger van Daniel Craig betreffen de 33-jarige Britse acteur Aaron Taylor-Johnson, die onder andere zij-aan-zij te zien was met Brad Pitt in Bullet Train. Verder heeft hij in Angus, Thongs and Perfect Snogging, Kick-Ass, de John Lennon biopic Nowhere Boy en Avengers: Age of Ultron (als Quicksilver) gespeeld. Volgens het Britse roddelblad The Sun heeft Taylor-Johnson al in de herfst van 2022 een screentest gedaan bij regisseur Broccoli, en was het enthousiasme wederzijds. Een maand geleden kwam The Sun opnieuw naar buiten met het (roddel)nieuws dat Taylor-Johnson de nieuwe acteur wordt, en dat het contract snel wordt getekend.

David Leitch, ook bekend van onder andere Bullet Train, wordt genoemd als een mogelijke regisseur voor Aaron Taylor-Johnsons debuut als James Bond. Leitch bevestigd hierbij dat hij Taylor-Johnson graag als nieuwe Bond ziet. Hij wil een moderne draai geven aan de franchise en in een nieuw interview met CinemaBlend oppert hij zichzelf als hoofd regie.

Andere kandidaten voor de acteerrol van nieuwe James Bond zijn Leo Woodall (One Day en The White Lotus), Barry Keoghan (nu vooral bekend door Saltburn) en Theo James (The Gentlemen) — alhoewel we nu gewoon alle Britse acteurs van halverwege de 30 kunnen opsommen. Maar: zoals het er nu uit ziet, zou Aaron Taylor-Johnson zomaar de nieuwe James Bond kunnen zijn.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels