Wordt Aaron Taylor-Johnson de nieuwe James Bond?

De 32-jarige Britse acteur werd deze week meermaals genoemd als potentiële Bond.

No Time To Die zit erop. Daniel craig has left the building. Tijd voor een nieuwe James Bond. Maar welke acteur heeft de ambitie om de rol van de befaamde geheime agent te spelen? Het is niet zomaar een acteerklus, maar een contract van meerdere jaren. Daarnaast sta je als acteur in de schoenen van reuzen, zoals Pierce Brosnan, Roger Moore en Sean Connery. Alhoewel Daniel Craig tot een heuse James Bond is gegroeid en niemand meer aan zijn 007-belichaming twijfelt, werd ook hij in 2005 met argwaan aanschouwd door de James Bond fans. Wie-o-wie?

Lange tijd gingen de geruchten dat de Britse Luther-acteur Idris Elba de rol van James Bond op zich zou nemen, maar onderhand is duidelijk dat Elba de rol voor goed heeft afgewezen. “Ik denk niet dat de rol van James Bond mijn persoonlijke acteer-doelen bevredigt,” zei Elba in een aflevering The Shop in September 2022.

“Het zal het land [Engeland] wel bevredigen, dat is duidelijk. Overal waar ik kom zeggen mensen: ‘Bond’. Ik heb het gevoel dat het op dit moment boven mij uitstijgt.”

Daarnaast hebben de producenten van de recente James Bond-films aangegeven op zoek te zijn naar een acteur van in de 30, en Elba valt daar met zijn 50-jarige leeftijd buiten.

De nieuwste geruchten voor de vervanger van Daniel Craig betreffen de 32-jarige Britse acteur Aaron Taylor-Johnson, die onlangs zij-aan-zij te zien was met Brad Pitt in Bullet Train. Verder heeft hij in Angus, Thongs and Perfect Snogging, Kick-Ass, de John Lennon biopic Nowhere Boy en Avengers: Age of Ultron (als Quicksilver) gespeeld.

Volgens het Britse roddelblad The Sun heeft Taylor-Johnson in september een screentest gedaan bij Bond-regisseur Barbara Broccoli, en was het enthousiasme wederzijds. Eerder deze week onderbouwde roddelkanaal Deuxmoi (dat doorgaans ‘correcte’ roddels verspreidt) het gerucht. Zij twitterden: “Aaron Taylor-Johnson is de nieuwe Bond. Een mini trailer van hem in het bekende Bond shot wordt in Maart/April 2023 gereleased, om hem aan te kondigen als de nieuwe acteur.”

Andere (serieuze) kandidaten voor de rol van nieuwe James Bond zijn John Boyega, Sam Heughan en Damson Idris. Maar zoals het er nu uit ziet, zou het zomaar Aaron Taylor-Johnson kunnen zijn.