Nieuwe Range Rover Sport maakt debuut met grootse hillclimb

Stop even met wat je doet en neem een kleine zeven minuten de tijd om deze video te bekijken van de nieuwe Range Rover Sport. De nieuwe offroader doet zijn ding door een waterige hillclimb te volbrengen in IJsland.

Het is in ieder geval een dramatische manier om een nieuw model te presenteren. Land Rover had zoveel vertrouwen in het offroad-vermogen van zijn nieuwe en derde generatie Range Rover Sport die onlangs werd onthuld, dat een James Bond-stuntrijder een overstroomde overloop van een grote dam kon bedwingen.

De epische stunt ter gelegenheid van de wereldpremière vond plaats bij de Karahnjukar-dam, waar de neerwaartse stroom van vrijgekomen water met 750 ton per minuut naar beneden raast over het laatste stuk van 294 meter, dat tijdens het klimmen met 40 graden stijgt en 193 meter hoog is.

De stunt werd uitgevoerd door 007-stuntcoureur Jessie Hawkins, wiens prestatie was ontworpen om de indrukwekkende dynamische en offroad-capaciteiten van de SUV te benadrukken en was het hoogtepunt van een avontuurlijke tocht door het vulkanische landschap van het eiland.

Since 2005

Sinds zijn debuut in 2005 is de Range Rover Sport dé optie voor diegenen die iets sportievers willen dan het vlaggenschipmodel van het merk. Met de tweede generatie in 2013 kwam een ​​nieuwe hybride motor, die de bekendheid van de SUV naar een nieuw niveau tilde.

Land Rover start met de derde generatie van zijn Range Rover Sport-serie en heeft ‘m uitgerust met een nieuwe, meer cleane ontwerptaal met een strak exterieur en een ononderbroken achterlicht, die past bij de langere wielbasis. Er zijn vier uitrustingsniveaus beschikbaar, waaronder de mild-hybride SE en SE Dynamic, de plug-in hybride Autobiography en de First Edition op benzine.

De prestaties van de auto zijn ook opmerkelijk, met de V8 twin-turbo First Edition die 532 pk produceert uit zijn 4,4 liter-motor. De mild-hybride opties worden geleverd met 355 pk of 395 pk en een acceleratie van 0 tot 100 van minder dan 6 seconden. Wat betreft de plug-in Autobiography, de motor heeft in totaal 434 pk met een elektrisch bereik van 113 kilometer. Dit alles komt met de aankondiging van een volledig elektrische versie die volgend jaar debuteert. Voorlopig start de nieuwe Range Rover Sport bij €104.549.