Nieuwe trend: Gember op je gezicht

Het is niet alleen geschikt om er thee voor millenials mee te maken, gember is ook ontdekt als bestanddeel voor crèmes.

Het verschil tussen redelijke en goede gezichtsverzorging zit ‘m in de ingrediënten. En die kunnen soms behoorlijk verrassend zijn. Extract van gember is er zo een. Wat blijkt: gember heeft een kalmerende werking op de huid. En het werkt als een antioxidant.

Zuid Korea

In 2019 werd het merk Ginger6 opgericht in Zuid-Korea. Het merk vervangt het ingrediënt water in al hun producten door een eigen ontwikkeld en gepatenteerd gemberwater.

Waarom gember? Omdat het dus een sterke antioxidant is die helpt bij het bestrijden van vrije radicalen. Daarnaast werkt gember ook ontstekingsremmend. Het kan overmatige talgproductie en acne helpen verminderen of zelfs voorkomen.

De Ginger6Active Water Cream (€29, 50 ml) belooft een onrustige huid te kalmeren, en de elasticiteit ervan te verbeteren. Verkrijgbaar bij Haru Haru Beauty in Amsterdam, in Rotterdam en online hier.

Verenigde Staten

Het Amerikaanse merk Le Labo ken je wellicht van de nichegeuren, maar het maakt ook verzorgende producten voor het gezicht en lijf. Onlangs introduceerden ze een compacte lijn speciaal voor mannen. Die bestaat uit een baardolie, een scheercrème maar ook een Face Lotion (€38, 60 ml) met daarin extract van de gemberwortel.