Episch: Nike brengt Total 90 terug in het straatbeeld

Dit is wel echt een geweldige throwback naar die goeie ouwe tijd!

Aaah, het einde van de nineties. We luisterden naar Britpop en Happy Hardcore en DJ Paul Elstak en de Spice Girls waren onze muzikale helden. Oh ja en Nederland had het WK van 1998 moeten winnen. Aan het begin van het millennium, in 2000 om precies te zijn, lanceerde Nike zijn Total 90-concept en de iconische Nike Air Zoom Total 90 l: voetbalschoenen, zaalvoetbalschoenen en sneakers.

Roberto Carlos en Luís Figo

De kicks hadden een bijzonder en avant-gardistisch ontwerp waarbij de ‘schuine’ veters naar de buitenkant van de voet waren gericht om een ​​zuiverder schot van de bal te bevorderen. Dit was een schoen ontworpen voor de meest technische spelers ter wereld, toentertijd spelers als Ronaldo Luís Nazário de Lima, Zinédine Zidane, Francesco Totti en Luís Figo. We herinneren ons allemaal misschien nog wel die heerlijke Good vs Evil-reclame van enkele jaren daarvoor. En gelukkig volgden er nog vele van deze filmische hoogstandjes.

Volgend jaar, een kwart eeuw na de lancering van Total 90, blaast Nike nieuw leven in de collectie, zo kwam onlangs naar buiten. De Total 90 maakt eindelijk een comeback! Er komt een nieuwe lifestyle-versie van de iconische schoenen in drie klassieke kleurstellingen. De drie nieuwe varianten hebben – uiteraard – hun kenmerkende retro look-and-feel behouden, compleet met die asymmetrische vetersluiting, de kenmerkende op de wreef gestikte swoosh en de cirkel met ‘90’ aan de binnenkant.

De drie nieuwe varianten zijn er in de kleurstellingen glanzend zwart, een Braziliaanse joga bonito-stijl (metallic goud en groen) en klassiek zilver en rood. Tja, als je jouw sport-, Nike- en/of voetbalhart hier niet sneller van gaat kloppen, dan weten wij het ook niet meer!

De nieuwe T90’s zullen in het voorjaar van 2025 verschijnen. We gaan dus alvast wat Zidane-pirouettes oefenen op het schoolplein!

Meer informatie vind je hier