No Sweat: dit houdt je cool as a cucumber

Bij ModMod zijn we niet vies van een maskertje. Het is een snelle manier om een vermoeide kop een opkikker te geven.

Het masker heeft een imagoprobleem. Ten onrechte wat ons betreft. Want het is een efficiënte manier om je huid te voorzien van een heel arsenaal aan werkzame bestanddelen.

Wat maskers betreft zijn er een aantal basisvarianten:

Het sheetmasker: Dit is een vel dat je op je gezicht legt – er zijn uitsparingen voor je ogen, neusgaten en je mond. Zo’n sheetmask is doordrenkt met allerlei verzorgende ingrediënten.

Het kleimasker: Je smeert een substantie op je gezicht die vervolgens hard wordt en je er later met veel water vanaf moet spoelen. Daarmee spoel je meteen ook talg en vuil van je huid.

Het crème-masker: Een dikke laag crème breng op je gezicht aan, en die laat je vervolgens een minuut of twintig intrekken. Wat er over blijft haal je weg met een washandje.

Zweetvrij

En dan zijn er de maskers van het vegan merk Faace – ja, met dubbele aa. Heel bijzonder is het Sweaty Faace masker (€32, 100 ml). Het is gemaakt om een zweterige huid te matteren. Bovendien heeft het een verfrissend effect én voedt het je vel met vitamine C en antioxidanten.

Functioneringsgesprek

Het is oorspronkelijk ontwikkeld om voor, tijdens of na een workout het zweten tegen te gaan. Vrij onzinnig natuurlijk maar je kunt óók en beter gebruiken om een belangrijke vergadering of een functioneringsgesprek zweetvrij door te komen. Of om je zenuwen op een eerste date te euh…maskeren.

Je kunt het Sweaty Faace masker op twee manieren inzetten: Je smeert het op en laat het 20 minuten intrekken en spoelt het dan af. Of je brengt het aan voor je naar bed gaat – het masker trekt in de huid dus je kussen wordt geen plakkerigslagveld – waardoor het de hele nacht de tijd krijgt om z’n werk te doen.

Er is ook een Tired Faace masker (€32, 100 ml). Dit zorgt voor een gezonde glans en verkwikt je huid. Het bevat onder meer aloë vera, cafeïne, vitamine C, melkzuur en rozenbottel.

Duurzaamheid is belangrijk voor Faace. De maskers worden gemaakt in Engeland, ze zijn vegan en dierproefvrij en zitten in tubes die gemaakt zijn van gerecycled materiaal.