Robert Eggers brengt horror met vampierklassieker Nosferatu

De klassieke horrorfilm uit 1922 krijgt een ijzingwekkende remake.

Na The Witch, The Lighthouse en The Northman komt regisseur Robert Eggers met de gotische horrorthriller Nosferatu. Eindelijk hebben we een eerste trailer. Een film die Willem Dafoe ons als voorhield toen we hem anderhalf jaar geleden spraken in Berlijn voor ModMod #2.

Nosferatu, geschreven en geregisseerd door Eggers, is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1922. Een herinterpretatie van de iconische Duitse expressionistische stomme film. De officiële beschrijving: ‘Nosferatu van Robert Eggers is een gotisch verhaal over de obsessie tussen een gekwelde jonge vrouw en de angstaanjagende vampier die verliefd op haar is, wat een ongekende horror veroorzaakt.’

Graaf Orlok

In de nieuwe trailer zien we Lily-Rose Depp als Ellen Hutter, biddend. ‘Kom naar mij toe’, zegt ze terwijl de tranen over haar wangen rollen voordat een verborgen gedaante haar bij de keel grijpt. Nicholas Hoult is Thomas Hutter, de echtgenoot van Ellen en een makelaar in onroerend goed die in contact komt met zijn nieuwe cliënt, niet wetende dat de graaf een eeuwenoude vampier is. Andere castleden zijn onder meer Aaron Taylor-Johnson (Kraven the Hunter) als Friedrich Harding, Emma Corrin (The Crown) als Anna Harding en Willem Dafoe als Professor Albin Eberhart Von Franz.

En Nosferatu, ofwel graaf Orlok? Die wordt gespeeld door Bill Skarsgård, die je ook kent als Pennywise in de twee It-films. Horrorfans moeten nog even wachten om Skarsgårds volledige gedaante als graaf Orlok te zien, aangezien de trailer hieronder het volledige uiterlijk van de vampier nog niet laat zien. Skarsgård is überhaupt nauwelijks te zien in de teaser trailer, afgezien van een paar snelle shots, maar de angstaanjagende aanwezigheid van zijn personage is er absoluut.

Bekijk hieronder de zenuwslopende trailer. Nosferatu draait vanaf 2 januari 2025 in de bioscoop.