De 12 meest achterhaalde én hilarische tech-commercials

In een moment van nostalgie verzamelden wij 12 van de meest achterhaalde en hilarische tech commercials.

We hebben telefoons die ons leven totaal beïnvloeden en binnenkort piepkleine gadgets op ons hoofd zodat we nooit meer zonder een digitaal beeld zitten. Weg zijn de dagen dat je een vriend opbelde en zijn moeder vroeg: ‘Is Bart ook thuis?’ Of dat je vader weer eens boos was, omdat hij niet kon bellen door je gesurf op Het Internet. En we vonden zelfs een onbekende, de Virtual Boy. Laten we daarmee starten.

Virtual Boy
Hmm, is dat echt 3D? Volgens mij maken verblindende rode graphics iets niet meteen driedimensionaal…

America Online
Informatie opzoeken, vliegtickets boeken, het kan allemaal met America Online. Echter, normaal acteren kan kennelijk niet.

Canon Camera
Dit is nogal vreemd. Italiaanse douanebeambten met een nogal fascistische outfit, een stel die hoogstwaarschijnlijk een affaire met elkaar hebben en een flitser die vast na drie keer al niet meer werkt.

IBM’s eerste laptop
Handzaam en snel, en de meest krampachtige poging om nonchalant over te komen… ooit. Wel charmant hoor.

Murata Fax
Waarom zetten mensen nog steeds vaak hun faxnummer op het visitekaartje? Toentertijd in ieder de uitkomst voor een drukke eettent.

JVC Videorecorder
Fantastisch. Waarom doet een vrouw in spandex in vredesnaam een workout rondom een videorecorder???

Sega Genesis
Dit is lef hebben, letterlijk in je commercial zeggen dat ‘Nintendo dit niet kan’. En niet in een tekstje onderaan, maar ze zingen het letterlijk. In een tijd dat 16-bit het summum was.

Sega Game Gear
Oké, nog een keer Sega dan. En weer een Nintendo sneer. Het kleurenscherm van de Game Gear zorgt er volgens de commercial voor dat hordes jongetjes hun saaie Gameboy inleveren.

https://www.youtube.com/watch?v=nTt0N2gzSqQ

Sharp rekenmachine
Nu krijg je ze gratis, vroeger kostte een rekenmachine… Nee, kijk maar naar de commercial, je zult schrikken.

Mobiele telefoon
Overal bellen en het enige dat ik hoef te doen is een gigantische doos meesjouwen!?

Flip Phone
Nu leggen we gestroomlijnde smartphones tegen ons oor, vroeger kon je niet zonder een flip phone. Deze familie wordt wel heel blij van de thuisvariant.

Nintendo Power Glove
Natuurlijk mag Nintendo niet ontbreken. De gadget die er übercool uitzag, maar helaas nooit een succes werd. Misschien omdat-ie te duur, te langzaam en onwerkbaar was?