Laat ‘m groeien: November = Movember

Het is inmiddels een begrip: movember. In de maand november kun je je snor laten staan om zo geld op te halen voor onderzoek naar onder meer prostaatkanker.

Movember is bedacht in 2003 in Australië en heeft als doel geld op te halen voor een aantal goede doelen die specifiek met mannen te maken hebben. Zo gaat er geld naar het onderzoek naar teelbal- en prostaatkanker, maar is er ook aandacht voor de mentale gezondheid van mannen en zelfmoordpreventie.

Sinds 2003 heeft Movember meer dan 1.250 gezondheidsprojecten voor mannen over de hele wereld gefinancierd Het doel van de organisatie is om in 2030 het aantal mannen dat te jong overlijdt met 25 procent verlaagd te hebben.

Ook jij kunt actief bijdragen:

Door je snor te laten staan. Dit is veruit het bekendste onderdeel van movember. En waar de actiemaand– een samentrekking van ‘moustache’ en ‘november’ zijn naam aan dankt. Het werkt als volgt: je registreert je via nl.movember.com en laat een maand lang je snor staan. Op een eigen pagina kun je foto’s uploaden om het vorderen van je snor te laten zien. De bedoeling is dat sponsoren daarvan zo onder de indruk zijn dat ze geld doneren. Er is ook een app, die download je hier of hier.

Maar er zijn ook andere manieren om geld in te zamelen:  

Zo kun je rennen voor andermans leven. Hol of loop deze maand zestig kilometer. Waarom zestig? Omdat verspreid over de hele wereld elk uur zich zestig mannen van het leven beroven. Of organiseer iets. Dat kan van alles zijn. Van het koken van een copieuze maaltijd tot het initiëren van een sportwedstrijd. Organiseer een muziekfeestje. Kortom creëer een Mo-ment.

Doneer je liever? Dat kan hier.