4 voedingssupplementen die per direct de prullenbak in kunnen

Een short cut lijkt aantrekkelijk, maar wie wil afvallen of juist spiermassa wil aanmaken hoeft maar één ding te doen: heel hard werken. De onderstaande 4 supplementen gaan je dan ook op geen enkele manier helpen.

Nutteloze suplementen

Wat deze supplementen wél doen is de zakken vullen van slimme zakenmensen en een paar scherpe marketeers die je het idee geven dat je doel binnen handbereik ligt als je deze supplementen neemt. Trap er niet in.

Fat burners

Fat burners geven het idee dat je ze helpen om vet te verliezen, maar in werkelijkheid is een fat burner niks anders dan een cafeïne-bom. Er zit zoveel cafeïne in dat de kans groot is dat je in beweging komt, waardoor je meer calorieën zult verbranden. Hoewel je flink wat cafeïne moet nuttigen om gezondheid in gevaar te brengen, kun je het beter op natuurlijke kracht doen. Lees: minder eten, meer bewegen.

Detox-thee

Detox-thee ontgift je lichaam niet. Goed werkende organen doen dit wel. Je lichaam ontzien van gif? Eet gezond en drink niet teveel alcohol. Detox-thee helpt trouwens ook niet bij het afvallen. Wat wel helpt om gewicht te verliezen is een duurzaam calorietekort. Hoe je dat bereikt, lees je hier.

Detoxen
Detoxen, op welke manier dan ook, is compleet nutteloos

Koolhydraatblokkers

Koolhydraatblokkers, pillen die voorkomen dat het lichaam koolhydraten opneemt, zijn het meest nutteloze voedingssupplement dat ooit is gemaakt. Waarom? Omdat koolhydraten een zeer essentieel onderdeel zijn van een gezond dieet. Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron. Je kunt niet normaal functioneren zonder, laat staan presteren in de sportschool.

Eetlustremmers

Eetlustremmers vertegenwoordigen alles wat er mis is met de supplementenbranche. Waarom? Omdat dit type pillen een gezonde omgang met voeding totaal verstoort, met als gevolg dat eetstoornissen op de loer liggen. Geen enkel fysiek doel mag bereikt worden door geestelijke instabiliteit te creëren, het hoort juist andersom te zijn.

Een lichaam functioneert het beste wanneer het gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Een gezonde geest functioneert op volle kracht wanneer periodes van focus en ontspanning in balans zijn. Dat betekent dus ook dat je af en toe een brownie naar binnen mag schuiven, als je daar zin in hebt.