Dankzij deze 3 oefeningen krijg je stevige, ronde billen

Mannen zie je zelden bewust de billen trainen. Zonde, want stevige billen zijn een essentieel onderdeel van een serieus trainingsregime.

Biloefeningen voor mannen

Nee, we hebben het niet over de billen van vrouwen (hoewel voor hen dezelfde ‘regels’ gelden), maar over jouw billen, als man. Ook bij mannen misstaat een stevig paar billen immers niet en aangezien je op dit artikel hebt geklikt, denk je daar net zo over.

Daarbij zijn bilspieren een essentieel onderdeel van een krachtig en fit lichaam. De bilspieren spelen een belangrijke rol bij het uitvoeren van bijvoorbeeld een squat of deadlift, maar ondersteunen ook in het behouden van een gezonde houding in het leven buiten de sportschool.

Never skip glute day

Ondanks al het bovenstaande, zie je mannen in de sportschool zelden bewust hun billen trainen. Mocht je die trend willen breken, kies dan voor de oefeningen uit de onderstaande video.

Uit onderzoek van zelfverklaard fitness-nerd Jeremy Ethier blijken deze drie namelijk het meest effectief. Waarom dat zo is, legt Ethier je ook haarfijn uit. Aan het einde van de video geeft ‘ie ook nog een een korte bil-workout mee. Succes!