Olie in je haar? Tuurlijk wel!

Olie is niet het eerste waaraan je denkt om je haar er een beetje knap uit te laten zien. Toch kun je er je voordeel mee doen.

Olie is zacht, natuurlijk en goed voor huid en haar. Niet zo gek dus dat olie populair is.

Een paar druppels haarolie zijn ruimschoots voldoende om dor, droog en pluizig haar te verzorgen en te laten glanzen. Haarolie is ook voor grijs haar, dat soms wat glans mist, een uitkomst. Grijs haar kan ook behoorlijk stug zijn – ook dat euvel wordt met wat druppels olie euh…gladgestreken.

Vooral arganolie is populair als haarolie, maar ook avocado-olie voedt en verzorgt je haar en beschermt tegen uitdrogen.

In of uit?

Sommige olies kun je in je haar laten, anderen moet je even laten inwerken en dan uitspoelen.

Een prima voorbeeld van een olie die je na even inwerken dient uit te spoelen is Dark Oil van Sebastian (€18, 95 ml). Je haar wordt er zachter van, gaat glanzen en is beter handelbaar.

Een olie die je in je haar dient te laten zitten is The Groom, het verzorgende haarproduct van SEB Man (€35, 30 ml). Het is een mix van druivenpitten-, jojoba-, amandel- en arganolie.  The Groom geeft je haar definitie en glans. Ook plezierig is de gedistingeerde geur die dit product heeft.

Tip: haarolie kun je ook voor een baard en/of snor gebruiken.