De klas van 2022 – Omega’s nieuwe lichting

Eindelijk is hier de 2022-lichting van Omega. Een collectie duikhorloges en enkele belangrijke updates van historische modellen in de Speedmaster-collectie.

Alsof de catalogus van Omega niet al uitgebreid genoeg was om je te verlammen met opties, heeft het merk het kiezen niet veel gemakkelijker gemaakt. Het is veel om in je op te nemen, maar dit is wat je moet weten over de nieuwe releases van begin 2022. We pikken er drie uit.

Seamaster Planet Ocean

De Seamaster Planet Ocean Ultra Deep bouwt voort op het duikhorloge uit 2019. Voor ons is dit ook meteen de meest interessante release. Een Omega-horloge die is ontworpen voor een diepte van een ongelooflijke 6.000 meter, met daarvoor de speciaal ontwikkelde legering – ‘O-Megasteel’. Zowel de drie nieuw ontworpen stalen versies als het titanium model zijn 45,5 millimeter breed en 18,12 millimeter dik. De prijzen voor de horloges liggen tussen de 10.200 euro en 11.200 euro.

De Seamaster Planet Ocean-collectie herbergt de meer professioneel georiënteerde, diepduikhorloges van het Zwitserse merk. Waar de Ultra Deep, zoals de naam al doet vermoeden, daarvan de vergrotende trap is. Let ook op de Seamaster 300 met groene wijzerplaat trouwens, erg verleidelijk.

Speedmaster 57

De Speedmaster-lijn krijgt ook twee updates, zij het met een groot prijsverschil: de Speedmaster 57 is herzien om de look en feel van de allereerste Speedmaster uit 1957 op te roepen. Dit leidt tot een prijs van rond de 7.000 euro. Nu met een nieuw, Master Chronometer-gecertificeerd, handmatig opgewonden uurwerk (genaamd de 9906). Hij is slechts 0,59 mm dunner, maar de diameter is ook met een volle millimeter verkleind tot 40,5 mm.

De Speedmaster Moonwatch daarentegen is nu verkrijgbaar in de ‘Moonshine Gold’-legering, die zijn prijs op 31.700 euro zet.

Aqua Terra

De Aqua Terra staat bekend als een toegankelijke dress watch in het middensegment en wordt vaak over het hoofd gezien. Dit zal niet meer gebeuren met de vijf nieuwe versies met een diameter van 38 millimeter en vijf met een diameter van 34 millimeter met glanzende sunburst-wijzerplaten en felle kleuren.mega

Ze voegen een aantal populaire kleuren toe, zoals groen en blauw, evenals enkele onverwachte zoals oranje en rood. Ze komen ook op nieuw ontworpen armbanden en worden aangedreven door de Co-Axial Master Chronometer automatische uurwerken van de manufactuur.