Lekker poedelen – daar knapt een man van op

Weinig is meer ontspannend dan met je voeten bezig zijn. Je slaapt er als een roos van…

Je voeten zitten nu al maanden in eenzame opsluiting in boots, kistjes, loafers of sneakers. En ja, dat is best sneu. Behandel ze me wat zorg en je zult zien dat ze zienderogen opknappen. Zo pak je dat aan:

Weg met eelt

Eelt ontstaat onder meer omdat je voet te veel ruimte in je schoen hebben. Gebruik na een douche een eeltrasp of vijl om de verhoornde huid die eelt eigenlijk is, langzaam eraf te schrapen of te vijlen. Geen druk zetten, gewoon op en neer bewegen totdat het harde geheel is verdwenen.

Geen geduld om met een rasp in de weer te gaan? Smeer dan je voeten ‘s avonds voor je naar bed gaat in met een anti-eelt crème. Dit spul maakt korte metten met eelt maar helpt ook om voetschimmel te voorkomen. Onder meer Kneipp heeft prima eeltcrèmes die lekker ruiken, effectief zijn en een mooi prijsje hebben.

Poedelprijs

Neem eens een voetenbad – je tenen gaan er geheid van jubelen. Alles wat je nodig hebt is een teiltje met warm water en wat voetbadzout of -kristallen of een bruistablet voor voeten. Een warm voetenbad werkt ontspannend en verwarmend. En daarna slaap je als een roos.

Naspel  

Smeer ze na een voetenbad in met een voetencrème. Daar worden ze niet alleen lekker zacht van, maar zo’n crème helpt ook om eelt, voetschimmel en kloven te voorkomen. Heel nieuw zijn de zogenaamde ‘footbutters’. Dit is in principe hetzelfde als een voetencrème – alleen is de naam net wat meer euh.. fancy.

Zijn je voeten toe aan een professional? Dan vind je hier meer informatie!