Maximaliseer je blik

Te woest en je oogt als een holbewoner. Zo hou je je wenkbrauwen in het gareel…

Wenkbrauwen zijn ijkpunten in je gezicht. Te onstuimige wenkbrauwen zorgen voor een Neanderthaler vibe, en te verzorgd of onnatuurlijk is ook weer niet de bedoeling. Het streven is een wenkbrauw die er verzorgd uitziet, maar desondanks niet al te netjes is.

Zeven adviezen om je blik te optimaliseren:

Tussengebied

Verwijder de haartjes die tussen je wenkbrauwen groeien. Dat doe je met een pincet. Zeker, dat doet even pijn, maar daar moet je doorheen. Jongens van Jan de Witt, tenslotte.

Eliminatieproef

Ook de haartjes die aan de boven- en onderkant uitsteken dienen verwijderd worden. Elimineer ze niet allemaal, maar laat er een paar staan: het resultaat mag niet te onnatuurlijk ogen.

Open up

De haartjes aan de onderkant van de wenkbrauw hebben optisch een verzwarend effect. Als je ze weghaalt wordt je blik opener en met een beetje geluk wordt je zelfs wat jonger geschat.

Voorkom woekeren

Geen grotere lustkiller dan woekerende wenkrauwen. Zo’n woud boven elk oog is echt geen gezicht, alleen Sinterklaas en de Kerstman komen er mee weg. Dat wenkbrauwen gaan woekeren heeft met hormonen en leeftijd te maken. Je houdt ze op lengte door een zakkammetje door je wenkbrauw te zetten en alles wat er bovenuit steekt, af te knippen. Wenkbrauwen groeien erg snel dus plan elke twee weken een trimsessie in.

Je kunt ook je kapper of barbier vragen om je wenkbrauwen mee te nemen als je voor een knipbeurt gaat. Wel een fooi geven na afloop.

Kleur

Wenkbrauwen met veel grijze haren erin verliezen aan zeggingskracht. En ook erg blonde wenkbrauwen kunnen uitdrukkingsloos maken. Je kunt ze zelf kleuren met pakjes haar- of baardkleurverf die je bij de drogist of online kunt kopen. Deze producten zorgen voor een semipermanente kleuring. Dat wil zeggen dat de kleurintensiteit geleidelijk vervaagt bij iedere wasbeurt. Het spul werkt snel: in vijf minuten worden de haren doeltreffend gekleurd. Een langere inwerktijd zorgt voor een donkerder resultaat.

Barbezoek

Weet je niet goed waar je moet beginnen om je wenkbrauwen te optimaliseren, ga dan eens naar een brow bar. Daar is alle kennis voorhanden. Goed om te weten: van een mannelijke klant kijken ze inmiddels echt niet meer op. De prijzen kunnen nogal uiteenlopen, dus google even eer je een brow bar binnenloopt.