Zo onderscheid je jezelf met parfum

Ruiken als je buurman of collega? Nah, wil je niet. Je komt origineler voor de dag met de tips van kenner Dimitri Weber.

Dimitri Weber is de Belg achter het Australische parfumhuis Goldfield & Banks. Het huis brengt wereldwijd high-end geuren die geïnspireerd zijn op de Australische natuur. Van de ongerepte stranden aan de zuidkust, de unieke flora en de eindeloze rode woestijnvlaktes in het binnenland.

Door Down Under te combineren met de eeuwenoude kunst van het parfumeren, creëert Weber moderne parfums. Aan hem vragen we hoe je je als man kunt onderscheiden met je eau de toilette of -parfum.

Dit zijn de drie adviezen van geurengoeroe Dimitri Weber.

1. Denk out of the box

“Kijk eens wat verder dan je gewoonlijk doet. Beperk je niet tot de standaard parfumerie, maar ga ook eens neuzen in winkels waar ze nichegeuren verkopen. En laat je daar verrassen, snif gewoon aan de testers van alles dat je interessant lijkt. Er zijn ook steeds meer modewinkels die een arsenaal geuren aanbieden, daar zitten ook interessante parfums tussen.”

2. Haast je niet

“Neem de tijd bij het uitzoeken van een nieuwe geur. Waarom haasten – een béétje parfum is een aardige investering, daar mag je best wat tijd voor uittrekken. Bovendien hebben geuren tijd nodig om tot ontwikkeling te komen. Voel je je snel opgelaten in een drukke parfumerie, ga dan niet op zaterdagmiddag, maar ’s ochtends. Dan is je neus nog fris, en het winkelpersoneel ook. Nog beter is een doordeweekse ochtend.”

3. Dubbel op

“Het kan heel interessant zijn om twee geuren over elkaar te gebruiken. ‘Layering’ heet dat in parfumkringen. Probeer het eens met geuren die je toch al hebt staan. Een frissere geur en een wat zwaardere over elkaar kan een heel spannend effect geven. Kan ook fout uitpakken natuurlijk, maar probeer het gewoon.’

Goldfield & Banks is onder meer verkrijgbaar bij Skins. Prijzen lopen uiteen van €150 voor 100 ml tot €28 voor 10 ml.