Goed ontbijten in Rotterdam? Dat doe je bij deze 11 plekken

Van een gezonde Açai bowl tot aan vullende omelet met bacon — en alles daartussenin.

Om de Maasstad te kunnen verkennen, moet er een goede bodem worden gelegd. Een goed ontbijt in Rotterdam vind je bij deze breakfast bars. Die bodem kan daarna gevuld worden met de cocktails uit deze lijst met beste cocktailbars in Rotterdam. Jouw dag gaat helemaal goedkomen.

Kopi Soesoe

Het Deliplein op Katendrecht is een onmisbare hotspot in Rotterdam. Ontbijten op het plein doe je bij Kopi Soesoe (of bij de buur Namasté), waar je naast goede koffies ook een fijn aanbod aan tosti’s, breakfast bowls en broodjes vindt.

Kopi Soesoe, Sumatraplein 15, Rotterdam-Zuid (Katendrecht)

By Jarmusch

By Jarmusch is een begrip onder Rotterdammers — en dat is niet voor niets. De bar is geïnspireerd op een Amerikaanse diner en serveert een goedvullend all day breakfast van eieren, bacon, sandwhiches en pancakes. (Belangrijk: de pancakes van By Jarmusch hebben het NK Beste Pannenkoek 2023 gewonnen). Inclusief sterke bijvulkoffie en een fles Heinz-ketchup op tafel.

De nieuwe zaak van By Jarmusch in Rotterdam-West. Foto: Mitchell van Voorbergen

By Jarmusch, Goudsesingel (Centrum) & Nieuwe Binnenweg 575 (West), Rotterdam

Bonza

Bonza is een goede ontbijt plek in Rotterdam, maar eigenlijk kom je er voor de kwalitatieve koffie — daar zijn ze in gespecialiseerd. Als flexwerker kan je er ook blijven hangen tot de lunch.

Bonza, Zomerhofstraat 71, Rotterdam-Noord

Wolly aan de waterkant

Sinds 2023 zit in het zonnige hoekpand aan het Noordplein Wolly., een all day breakfastzaak waar onder meer rib eye brioche en kimchi grilled cheese op het menu staan. Wolly. is van horeca-ondernemers Frankie Dros (onder meer Containerbar Noord, verderop aan hetzelfde plein) en Mick Kruithof (van De Huismeester).

Wolly., Noordplein 1, Rotterdam-Noord

Dune

De koffiemeesters van Shokunin openden in 2022 een koffiebar in het centrum van Rotterdam. Bij Dune kan je terecht voor een goede bak pleur, maar ook voor een lekker ontbijt om de dag mee te starten.

Dune, Van Vollenhovenstraat 14A, Rotterdam (Centrum)

Louise Petit – Déjeuner

Voor een Frans ontbijtje in Rotterdam zit je bij Louise Petit restaurant aan het juist adres. Een Croque Monsieur, Pain Perdu of simpelweg een dondersgoede croissant; hier vind jet het.

Pain Perdu: Franse wentelteefjes bij Louise Petit – Déjeuner.

Louise Petit restaurant, Veerhaven 12-13b, Rotterdam (Centrum)

Bazar

Bij Bazar kan je tijdens alle dagdelen goed terecht, maar het ontbijt is misschien wel het leukste. De kleurrijke zaak aan de Witte de Withstraat serveert een uitgebreid ontbijt dat de hele dag te bestellen is. Van Noord-Afrikaanse Bahgrir (‘flensjes’) tot aan omelet met sucuk en paprika; een smaakvolle belevenis wordt het sowieso.

Bazar, Witte de Withstraat 16, Rotterdam (Centrum)

Lilith

Lilith is een tegendraadse ontbijt bar in West, met op het menu een groot scala aan ontbijtgerechten. Van Açai bowls tot pancakes en alles daartussenin. Lekker weer? Neem vooral plaats op het terras en geniet van de drukte op het kruispunt aan de Nieuwe Binnenweg.

Liltih, Nieuwe Binnenweg 125H, Rotterdam (West)

Mecca

Falafel, hummes en eieren als ontbijt? Bij Mecca in Rotterdam-Noord wel! En lékker dat het is. De prachtig opgemaakte cappuccino’s zijn een toffe bonus.

Foto: Ruden Nijsse

Mecca, Noordsingel 39, Rotterdam-Noord

Pincoffs

Op de Kop van Zuid zit het gezellige boetiekhotel Pincoffs, waar je met een kleine zonnestraal al lekker vroeg op het terras kunt ontbijten.

Pincoffs, Stieltjesstraat 34, Rotterdam-Zuid

Sajoer

Gezond ontbijten in Rotterdam? Dat doe je bij Sajoer, twee hippe juice bars in Blijdorp en in het Centrum, waar je naast sapjes drinken ook kan ontbijten met smoothie bowls en gezonde broodjes.

Sajoer, Statenweg 141d (Noord) en Botersloot 46A (Centrum), Rotterdam