Oranjekoorts blus je met een Orangecello cocktail

Fan van limoncello? Dan moet je deze Nederlandse sinaasappelvariant proberen.

Limoncello kennen we onderhand wel. Je vindt het drankje op menig menukaart en ’t weet zijn weg te vinden in bijvoorbeeld de Limoncello Spritz. Maar de citroenlikeur krijgt concurrentie. Laat ons je introduceren aan… orangecello, het zusje van het Italiaanse gele goedje. Het idee is hetzelfde, alleen worden de citroenen vervangen door sinaasappels. Holland olé olé!

Nu kan je dat net dus zo makkelijk als limoncello zelf maken. Maar mocht je daar de tijd en het geduld niet voor hebben, dan is er sinds kort een nieuwe Nederlandse speler op de markt die het drankje voor jou maakt. Dik en Schil, de start-up van de drie Amsterdamse studenten, maakt nu al een tijdje Orangecello. Ze zijn ook wel bekend van hun circulaire Bakkie Pleur likeur, die uitermate goed smaakt in een Espresso Maritni.

Als je het aan de Italianen vraagt, heet ’t Arancella. Maar Dik & Schil noemt het gewoon Orangecello. De studenten verzamelen overgebleven sinaasappelschillen bij verschillende horecazaken in Nederland, waarna ze met de hand het oranje gedeelte eraf schillen. De oranje schillen worden in pure alcohol gedaan, samen met water en suiker, zodat de smaak van de sinaasappelschil in de alcohol trekt. Omdat sinaasappels van nature meer suiker bevatten, wordt de likeur minder stroperig. Er hoeft minder suiker toegevoegd te worden. Doordat het drankje niet zo plakt, is het perfect voor cocktails. Bijvoorbeeld een Negroni!

Orangecello Negroni cocktail

Ingrediënten

Voor één cocktail

  • 30 ml Bobby’s gin uit Schiedam
  • 30 ml Orangecello
  • 30 ml Campari
  • Een sinaasappelschijfje

Bereidingswijze

Vul een whiskyglas met ijs. Giet de Bobby’s gin, de Orangecello en de Campari over het ijs en roer zo’n dertig seconden of totdat het goed koud is. Garneer met een sinaasappelschijfje. Als je de cocktail te bitter vindt, gebruik dan 40 ml Orangecello, in plaats van 30 ml. Zo wordt-ie iets zoeter.