Organic Modern Estate – deze sci-fi villa gaat op in de woestijn

Organische architectuur. Wij hadden er ook nog nooit van gehoord, maar als dit het is – kom maar door.

Dit indrukwekkende huis was klaar in 1993, maar als dat 2093 was geweest, dan hadden we het ook direct aangenomen. Bijna onvoorstelbaar als je naar de foto’s kijkt, maar dit huis bestaat écht en staat in de woestijn van Joshua Tree, Californië.

Het buitenaardse bouwwerk is ontworpen door Kendrick Kellogg en de bouw van het Organic Modern Estate heeft zo’n vijf jaar geduurd. Een beetje á la Gaudi, want dit huis bevat alleen maar vloeiende, organische en natuurlijke vormen. Hoekige contouren zul je dan ook niet in dit moderne stulpje vinden.

Sci-Fi Fan

Door de camouflagekleur en de vormen valt het gebouw ook bijna weg in de omgeving en maakt-ie deel uit van de woestijn. Het huis bevindt zich op een stuk grond van ruim 40 vierkante kilometer en heeft een oppervlakte van 431 vierkante meter. De gigantische villa heeft drie slaapkamers, drie badkamers, een bijzondere keuken en verschillende leefruimtes. Niet heel warm en gezellig, maar voor een sci-fi fan bestaat er geen beter huis.

Het huis is onlangs verkocht voor $3 miljoen. Bekijk de indrukwekkende en soms jaloersmakende foto’s hieronder in de gallery.

Beeld: TKK Represents