Op je best met Oud & Nieuw (met één beetje hulp)

Zo in het midden van de winter heb je waarschijnlijk wat assistentie nodig om er op je voordeligst uit te zien.

Kijkt er een wel heel bleke Bert terug als je in de spiegel kijkt? Er is wat aan te doen. Enter de zelf bruinende crème. Het spul laat je er net wat vitaler uitzien, camoufleert vlekken en de schaduwen onder je ogen. Ideaal voor dat Nieuwjaarsfeestje dus!

Bruin zonder zon komt in tubes, maar ook in de vorm van druppels. Deze werken als volgt: Je vermengt in je handpalm een paar druppels met je normale verzorgende crème, en brengt dat aan over je hele gezicht. Na een half uurtje verschijnt de kleur. Subtiel, maar effectief.

Bruin zonder zon

De druppels zijn in 2008 bedacht door het Italiaanse merk Collistar en onder de naam Magic Drops op de markt gebracht, later kwamen ze met de Magic Face Drops For Men. Aan de druppels zijn allerlei verzorgende ingrediënten toegevoegd zoals de vitamines E en C.

Unique selling point: Door een molecuul kleurt de huid in de helft van de gebruikelijke tan-tijd én het geeft een natuurlijk resultaat. Groot voordeel: ook bij baardgroei geeft dit product een egaal effect op de huid.

De substantie dien je licht in te masseren om opname door de huid te stimuleren. Om de kleur te intensiveren, kun je het een aantal maal per dag herhalen. De bruine tint behoud je door de druppels twee- tot driemaal per week te gebruiken. Inmiddels brengen ook veel andere merken self tan druppels op de markt. Steeds vaker kun je kiezen uit verschillende bruintinten, dus voor elk wat wils.

Tip: Je nek niet overslaan en – uiteraard – na gebruik goed je handen wassen.