Zo maak je de beste Paloma cocktail

Een tequilacocktail die zowel verfrissend als makkelijk te maken is. Wat wil je nog meer?

De Paloma cocktail is één van de lekkerste zomercocktails in cocktailland. De op basis van tequila samengestelde cocktail is een zomerhit: de Paloma is verfrissend, ijskoud en makkelijk te maken. In de Rotterdamse cocktailbar Botanero is de Paloma cocktail zo geliefd dat er een heuse Paloma-tap staat geïnstalleerd. Een goed excuus om de bar te bezoeken en de cocktail uit te proberen. Geen tijd/zin om bij Botanero te buurten? Dan lees je hier hoe je de Paloma cocktail zelf kunt maken.

De hoofdrolspelers in de Paloma cocktail zijn tequila en grapefruitsoda, zorg er dus voor dat deze twee ingrediënten van topkwaliteit behoeven. Neem bijvoorbeeld Arette Tequila, een spirit die uitsluitend wordt gemaakt van Mexicaanse blauwe agave. Voor de grapefruitsoda pers je één grapefruit en mix je deze met Sprite of bubbelwater. Een vers grapefruit(schijfje) heb je immers toch nodig ter garnering. Nog makkelijker is om een grapefruit frisdrank te halen, zoals Thomas Henry Pink Grapefruit. De bijrollen zijn weggelegd voor limoen, zout en ijs. Meer heb je niet nodig!

Liever een andere cocktail maken? Meer cocktail recepten vind je hier.

Paloma cocktail recept

Ingrediënten

Voor één Paloma cocktail.

  • 50ml Aretta tequila, of een andere tequila van goede kwaliteit
  • 120ml Grapefruit frisdrank
  • Halve limoen, geperst
  • Snufje zout
  • IJs
  • Schijfje grapefruit
  • Eventueel: een takje rozemarijn

Bereidingswijze

Vul een longdrinkglas met ijs en voeg de tequila en grapefruitdrank toe. Knijp de halve limoen uit in het glas, roer het geheel door en voeg een snufje zout toe. Garneer de Paloma cocktail met een grapefruit schijfje en eventueel een takje rozemarijn.