Dit is de nieuwe plek om parfum aan te brengen

In je nek, ergens net boven de schouders. Dat is de locatie waar de meeste mannen hun eau de toilette aanbrengen. Maar er is ook een andere optie…

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Het is een verrassende plaats om een geur aan te brengen: op je haar! An sich niet eens zo verwonderlijk, want haar neemt snel geuren op. Denk maar aan de kroeggeur in je haar de ochtend na je stapavond. Of de kooklucht die zich in je haar heeft genesteld, nadat je op je Boretti-fornuis culinair uit je dak bent gegaan.

Ook staat haar langzaam weer geur af. Dat is ideaal, want zo krijgt een parfum genoeg tijd om helemaal tot ontwikkeling te komen.

Uiteraard is er ook een nadeel. Je favoriete eau de toilette of parfum bevat in de regel een fikse dosis alcohol. In theorie kan je haar daarvan uitdrogen. Maar geloof ons: in de praktijk zul je weinig tot niets van een eventueel negatief effect merken.

Tip: Spray van vijftien tot twintig centimeter afstand voor de ideale verdeling van parfum over het haar

Haarparfum

Er zijn ook parfums die speciaal ontwikkeld zijn om op je haar aan te brengen: de zogenaamde haarparfums. Een van de grootste namen op dit gebied is Balmain Homme.

Het bekende Hair Perfume (€95, 100 ml) van dit Franse merk ruikt spannend en krachtig dankzij geurnoten als amber en houtsoorten. Erin verwerkt zijn ook allerlei ingrediënten die je haar extra verzorging geven, zoals arganolie en zijdeproteïne. Dus niet alleen een lekker ruikende coupe maar ook één die mooi glanst en gezond oogt. Balmain Homme Hair Perfume zit ook nog eens in een fraaie fles.

Hou je het liever wat lichter, dan is de Scented Hair & Body Mist (€25, 100 ml) van WeDO een optie. Dit merk is vegan en nagenoeg helemaal natuurlijk. De mist ruikt aangenaam fris.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie