Blijft parfum langer op huid of haar?

parfum christin hume unsplash

Parfum heeft de neiging om zich beter te hechten aan de natuurlijke oliën en vochtigheid van de huid, waardoor de geur langer behouden blijft. Haar, aan de andere kant, is minder poreus en heeft minder natuurlijke oliën, dus parfum kan zich niet zo goed hechten en verdwijnt meestal sneller.

parfum

3 redenen waarom parfum langer op de huid blijft

1/ Huidtype

De huid bevat talgklieren die natuurlijke oliën produceren, en deze oliën kunnen helpen om geuren vast te houden. Mensen met een vettere huid hebben vaak de neiging om parfum langer vast te houden dan mensen met een droge huid.

2/ Poriën

De huid heeft kleine poriën waarin geurdeeltjes zich kunnen nestelen en vasthouden. Haar heeft geen poriën op dezelfde manier.

3/ Warmte

De warmte van de huid kan de moleculen in parfum activeren en verspreiden, waardoor de geur wordt geïntensiveerd en langer behouden blijft.

Het voordeel van haar

Dat gezegd hebbende, sommige mensen kiezen er nog steeds voor om een beetje parfum op hun haar te spuiten omdat het de geur gedurende korte tijd kan versterken.

Als je parfum op je haar wilt aanbrengen, doe dit dan voorzichtig en spaarzaam om te voorkomen dat het je haar uitdroogt of beschadigt. Onthou: als de geur langer moet blijven hangen, is het sowieso altijd beter om parfum rechtstreeks op je huid aan te brengen.