Haal alles uit je parfum – Deel 1

Met wat beleid en deze praktische tips heb je maximaal plezier van je favoriete geur…

Onderhoud
Het geheim achter een sterke core
Door Jorrit Niels
Onderhoud
joppe spaa unsplash geur parfum
Is eau de toilette hetzelfde als parfum?
Door Arno Kantelberg

Een mooie geur is een investering. Het is natuurlijk geen Hermès tas, laat staan 24, maar toch. Van je investering wil je uiteraard zoveel mogelijk plezier hebben. Hoe laat je je parfum nou op z’n voordeligst en vooral het langste ruiken? Vier adviezen:

Waar?

Ideaal zijn plekken waar de huid wat dunner is en je je hartslag kan voelen Een parfum ontwikkelt zich hier het best. Je vindt ze in je hals, achter de oorlel, de slaap, de binnenkant van de pols en van je elleboog. Vooral de hals is een prima plek om je geur aan te brengen.

Afstand?

Spray vanaf ongeveer twintig centimeter afstand. Soms zie je mensen, vooral vrouwen, een geur op de binnenkant van de pols sprayen en vervolgens die polsen tegen elkaar wrijven. Dat wrijven heeft geen enkele zin én het oogt uiterst mutsig – niet doen dus.

Wanneer?

Wanneer je net uit de douche stapt, is je huid warm en staan de poriën nog open. Ideale omstandigheden voor een parfum om maximaal sterk en vooral ook lang te gaan ruiken.

Je kunt een geur ook als afsluiting van je ochtendritueel aanbrengen als je al aangekleed bent. Mocht er wat op de kleren terechtkomen is dat geen probleem. Parfum kán weliswaar vlekken veroorzaken op je kleding, maar dat is niet erg waarschijnlijk.

Op zoek naar een lekkere zomergeur? Klik dan hier.

Wat?

Veel geuren bestaan uit topnoten, hartnoten en basisnoten. Het zijn de verschillende geurlagen waarmee een parfum is opgebouwd. Topnoten zijn de geuren die je meteen ruikt bij opspuiten. Dit zijn vaak frisse, fruitige of zoete geuren. Het zijn ook de geuren die het snelste verdwijnen. Na zo’n vijf minuten ruik je de hartnoten die langer blijven hangen. Na een half uur komen de basisnoten boven en deze blijven veruit het langste hangen. Sterke basisnoten ruik je wel vijf tot zeven uur lang – dus daar heb je lang plezier van. Voorbeelden van sterke basisnoten zijn onder meer sommige houtsoorten, patchoeli en wierook.

Morgen nog meer adviezen om alles uit die parfumfles te trekken!

Onderhoud
Het geheim achter een sterke core
Door Jorrit Niels
Onderhoud
joppe spaa unsplash geur parfum
Is eau de toilette hetzelfde als parfum?
Door Arno Kantelberg