Haal alles uit je parfum

Met deze praktische tips heb je maximaal plezier van je favoriete geur. (Handig, met Valentijnsdag voor de deur.)

Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie

Een geur is een mooi kado, maar van dat kado wil je zoveel mogelijk plezier hebben. Hoe laat je je parfum nou op z’n voordeligst en vooral het langste ruiken? Deze 4 adviezen helpen jou op weg.

Waar breng ik ’t aan?

Ideaal zijn plekken waar de huid wat dunner is en je je hartslag kan voelen Een parfum ontwikkelt zich daar het best. Je vindt die plekken in je hals, achter de oorlel, de slaap, de binnenkant van de pols en de binnenkant van je elleboog. Vooral de hals is een beste plek om je geur aan te brengen.

Afstand?

Spray vanaf ongeveer twintig centimeter afstand. Soms zie je mensen, vooral vrouwen, een geur op de binnenkant van de pols sprayen en vervolgens die polsen tegen elkaar wrijven. Dat wrijven heeft geen enkele zin, sterker nog, je wrijft alleen maar de moleculen kapot.

Hier vindt je mooie parfums voor dames én heren.

Wanneer?

Wanneer je net uit de douche stapt, is je huid warm en staan de poriën nog open. Ideale omstandigheden voor een parfum om maximaal sterk en vooral ook lang te gaan ruiken.

Je kunt een geur ook als afsluiting van je ochtendritueel aanbrengen als je al aangekleed bent. Mocht er wat op de kleren terechtkomen is dat geen probleem. Parfum kán weliswaar vlekken veroorzaken op je kleding, maar dat is niet erg waarschijnlijk.

Wat?

Veel geuren bestaan uit topnoten, hartnoten en basisnoten. Het zijn de verschillende geurlagen waarmee een parfum is opgebouwd. Topnoten zijn de geuren die je meteen ruikt bij het opspuiten. Dit zijn vaak frisse, fruitige of zoete geuren. Het zijn ook de geuren die het snelste verdwijnen.

Na zo’n vijf minuten ruik je de hartnoten die langer blijven hangen. Na een half uur komen de basisnoten boven en deze blijven veruit het langste hangen. Sterke basisnoten ruik je wel vijf tot zeven uur lang – dus daar heb je lang plezier van. Voorbeelden van sterke basisnoten zijn onder meer sommige houtsoorten, patchoeli en wierook.

Kan parfum verdampen? Je leest 't hier.

Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie