Parfum in je wasmachine? Waarom niet!

Geurmakers hebben een nieuwe markt ontdekt: Wasmiddelen die ruiken als een echt parfum.

De parfummakers van vandaag kijken verder dan je badkamerplankje. Ze bemoeien zich namelijk ook met wasmiddelen. Voor jou als je wil dat je shirts en onderbroeken eens naar wat anders ruiken dan ‘lentefris’ en ‘groene appeltjes’.  

Met de Franse slag

Jouw wasgoed nu eens niet doordrenken met de geur van het huismerk uit de supermarkt, maar van een exclusievere geur te voorzien. Dat heeft het Franse geurmerk BDK heeft zich tot doel gesteld.

Het vloeibare wasmiddel Eau De Lessive (€30, 1 liter) dat ze ontwikkelden, is ecologisch en biologisch en de geur ervan is gemaakt door de gerenommeerde parfummaker David Bénédik.

Eau de Lessive zorgt ervoor dat je overhemd subtiel en chique ruikt naar houttonen en muskus. Het wasmiddel is geschikt voor alle gekleurde en witte was. De vloeistof kan in de machine, maar ook als handwasmiddel gebruikt worden.

Hollands glorie

Het Nederlandse geurenhuis Fugazzi werkte samen met de luxe parfumketen Skins om drie exclusieve wasmiddelen te creëren. De wasmiddelen bieden een buitengewone geurbeleving dankzij de hoge concentratie parfumolie én zijn geschikt voor elke was. Zelfs delicate stoffen zijn veilig. 

De Skins x Fugazzi Laundry Detergents zijn werkzaam bij temperaturen van dertig tot zestig graden Celsius. Ze bevatten geen optische witmakers, bleekmiddelen en fosfaten. Een flacon (€38, 500 ml) gaat tot 32 wasbeurten mee.