Onder zeil met opium light

Moeite met in slaap vallen? Word je ’s nachts wakker en lig je vervolgens uren naar het plafond te staren? Dit kruid kan mogelijk helpen…

Zonder goede nachtrust ben je nergens. Die gedachte alleen al is voor een onrustige slaper al helemaal reden om een uur langer te liggen piekeren of helemaal geen oog meer dicht te doen.

Adviezen voor een betere nachtrust vind je hier, hier, hier en hier. Niet alleen heeft een tekort aan slaap effect op je functioneren en je humeur, ook je voorkomen lijdt eronder. Je huid oogt vaal.

De beautywereld duikt op dit probleem. Heel recent in deze is de lijn producten van het Nederlandse salonmerk Pascaud, opgericht door Mardge Pascaud. “Het concept bestaat uit producten die het bioritme reguleren. Daardoor ontstaat er meer ontspanning en rust. En dus een mooier huidbeeld,” legt Mardge Pascaud uit. De lijn met de naam Circadian bestaat uit drie producten.

Drievoudige aanpak

De Circadian Cream (€76, 75ml) bevat stoffen die de opname van vitamine D verbeteren en de verdedigingsmechanismen van de huid stimuleren, aldus Pascaud. Kortom: Je knapt ervan op. ’s Avonds gebruiken.

En er zijn de Circadian Capsules (€47, 60 stuks). Deze bevatten een aminozuur dat helpt de activiteit van het zenuwstelsel te verminderen om je zo makkelijker in slaap te laten vallen. Ook verlaagt dit aminozuur stress en angstgevoelens.

Bijzonder: er zit ook iets in verwerkt dat Slaapmutsjeskruid (zie beeld hierboven) wordt genoemd. Dit is afkomstig van de papaver – ook de leverancier van opium. Dat verklaart meteen het rustgevende effect.

En dan is er een stick (€22) met lavendelgeur. Zet die naast je bed en de geur van de paarse plant helpt je om in een diepe slaap te komen. En zo niet: dan lig je wellicht wakker, maar wèl in een lekker geurende omgeving.